Cei trei minori care ar fi agresat un elev olimpic din Botoșani, reținuți

FOTO: Freepik @rawpixel.com
FOTO: Freepik @rawpixel.com

Minorii sunt suspectați că l-ar fi agresat pe elevul olimpic, în zona centrală a municipiului Botoșani.

Trei minori suspectați că ar fi agresat, în urmă cu aproape zece zile, un elev olimpic din Botoșani, au fost reținuți, au anunțat reprezentanții Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) Botoșani. Potrivit acestora, reținerea celor trei minori a avut loc în urma a 11 percheziții efectuate în acest dosar, în timp ce părinții agresorilor au fost amendați.

”În urma probatoriului administrat, polițiștii din cadrul Biroul de Investigații Criminale, împreună cu cei de ordine publică, Serviciului pentru Acțiuni Speciale, Secției nr. 1 și jandarmi au pus în executare 11 mandate de percheziție domiciliară la locuințele persoanelor bănuite de comiterea faptei, precum și a celor care au asistat la comiterea acesteia. În urma activităților desfășurate trei dintre persoanele vizate, cu vârstele cuprinse intre 14 și 16 ani, care au calitatea de suspect în cauză, au fost conduse la sediul poliției, în baza unor mandate de aducere, ulterior față de aceștia fiind dispusă măsura reținerii pentru 24 de ore”, au precizat oficialii IPJ Botoșani.

Citește și: ”Au apărut generații de involuați, mult prea plini de ei”. Psihologul Radu Leca o spune direct: ”Nu știu să scrie, dar iubesc agresivitatea și opulența”. Unde este vina

Părinții minorilor din grupul de agresori, amendați

Cercetările se desfășoară sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Botoșani. Astfel, pe 5 august, polițiștii au amendat părinții a 11 copii care în noaptea de 30 spre 31 august l-au agresat pe elevul olimpic care se deplasa prin centrul municipiului reședință de județ. La agresiune au participat 16 persoane, însă cinci dintre acestea nu au fost identificate. Trei dintre minorii identificați sunt cercetați penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de loviri sau alte violențe.

”Au fost observați la fața locului 16 minori care au participat într-un fel sau altul la acel incident. Dintre cei 16, 11 au fost identificați, iar trei dintre aceștia au calitatea de suspect. Au fost audiați în data de 4 septembrie la DGASPC, conform procedurii de lucru cu minorii, și au recunoscut faptele, iar în data de 12 septembrie vor fi prezentați la Medicină Legală pentru a se stabili dacă au avut discernământ și se va urma cursul procesual pentru a se stabili dacă se impune o măsură mai aspră”, a afirmat, săptămâna trecută, șeful IPJ, Tudor Costîn.

Sancțiunile dictate părinților pentru nesupravegherea copiilor se ridică la peste 5.000 lei.

Victima, un elev de 18 ani, care este campion național la dezbatere publică, se află internat în Spitalul Județean de Urgență 'Mavromati', unde a suferit o intervenție chirurgicală ca urmare a unei fracturi de piramidă nazală.

Pe 31 august 2024, în jurul orei 1,30, polițiștii din cadrul Poliției municipiului Botoșani au fost sesizați prin apel 112, de către un tânăr, de 18 ani, cu privire la faptul că a fost agresat de un grup de persoane, în timp ce se deplasa pe Pietonalul Transilvaniei, din municipiul Botoșani.

În urma verificărilor efectuate s-a stabilit faptul că acesta se deplasa, împreună cu un alt tânăr, în zona respectivă, când ar fi fost abordat de un grup de persoane, cu care a avut un schimb de replici, în urma cărora ar fi fost lovit de trei dintre aceștia.

”Au fost demarate cercetări sub aspectul comiterii infracțiunii de lovire sau alte violențe, fiind desfășurate activități specifice pentru stabilirea cu exactitate a împrejurărilor comiterii faptelor, identificarea persoanelor responsabile de aceasta și tragerea la răspundere penală potrivit vinovăției lor. În cadrul activităților cu caracter permanent desfășurate de polițiști, în noaptea de 2 spre 3 septembrie a.c., în zona Pietonalului Transilvaniei, au fost identificate 12 persoane minore, cu vârste cuprinse între 11 și 16 ani, stabilindu-se că sunt aceleași persoane prezente în zona respectivă, în noaptea în care a fost agresată victima. Ulterior, s-a stabilit faptul că trei dintre aceștia, cu vârstele cuprinse între 15 și 16 ani l-ar fi agresat pe tânărul de 18 ani, în noaptea de 31 august spre 1 septembrie”, se arăta într-un comunicat de presă transmis de IPJ.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
NoMy - smt4.5.3
pixel