Cel mai bătrân bărbat în viață din lume a murit. La ce vârsta s-a stins

Captură de ecran / Foto: Video Youtube Guinness World Records
Captură de ecran / Foto: Video Youtube Guinness World Records

A murit cel mai bătrân bărbat în viață din lume.

Cel mai bătrân bărbat în viață din lume a murit la vârsta de 112 ani, a confirmat familia sa.

John Alfred Tinniswood a murit luni la azilul din Southport unde locuia.

Fanul de o viață al echipei de fotbal Liverpool a devenit cel mai bătrân bărbat în viață din lume în luna aprilie a acestui an, când Juan Vicente Pérez Mora a murit la vârsta de 114 ani.

Familia sa a declarat că ultima zi a domnului Tinniswood a fost „înconjurată de muzică și dragoste”.

Tinniswood, care s-a născut pe 26 august 1912, în același an în care s-a scufundat Titanicul, a devenit cel mai în vârstă bărbat din Regatul Unit în 2020.

În aprilie 2024, a fost recunoscut de Cartea Recordurilor drept cel mai în vârstă bărbat din lume.

Tinniswood, văduv, lasă în urmă o fiică, Susan, nepoții Annouchka, Marisa, Toby și Rupert, și strănepoții Tabitha, Callum și Nieve.

Într-o declarație, familia sa a spus că el „a avut multe calități frumoase”.

„Era inteligent, hotărât, curajos, calm în orice criză, talentat la matematică și un mare vorbitor”, a transmis familia.

Activ în al Doilea Război Mondial

Aceștia au adăugat că aceste calități i-au fost de folos în timpul serviciului său militar în Royal Army Pays Corps în timpul celui de-al Doilea Război Mondial, unde - pe lângă contabilitate și audit - munca sa a implicat sarcini logistice, cum ar fi localizarea soldaților blocați și organizarea aprovizionării cu alimente.

A cunoscut-o pe soția sa, Blodwen, la un dans din Liverpool și s-au căsătorit în 1942.

Susan s-a născut în 1943, iar cuplul s-a bucurat de 44 de ani împreună înainte ca doamna Tinniswood să moară în 1986.

După Al Doilea Război Mondial, a lucrat pentru Royal Mail și, mai târziu, contabil pentru Shell și BP, înainte de a se pensiona în 1972.

Familia sa a declarat că a avut o „pensionare activă”, fiind voluntar în calitate de prezbiter al Bisericii Reformate Unite Blundellsands, unde a ținut și predici.

Tinniswood a declarat anterior pentru BBC că a fost „destul de activ în tinerețe” și a făcut „o mulțime de plimbări”, dar a spus că nu are idee de ce a fost binecuvântat cu o astfel de longevitate. El a insistat că nu a fost „diferit” de oricine altcineva, adăugând: „Ori trăiești mult, ori trăiești puțin - și nu poți face mare lucru în privința asta”.

Îndrăgitul său club de fotbal Liverpool a fost fondat cu doar 20 de ani înainte de nașterea sa și a trăit toate cele 66 de trofee ale acestuia, cu excepția a două - ratând primele două titluri din 1901 și 1906.

S-a mutat la azilul Hollies Rest din Southport chiar înainte de a împlini 100 de ani, unde bunătatea și entuziasmul său pentru viață au fost o sursă de inspirație pentru personalul azilului și pentru colegii săi rezidenți, a declarat familia sa.

Felicitare de la monarh

De la împlinirea vârstei de 100 de ani în 2012, el a primit o felicitare anuală din partea monarhului - mai întâi de la regretata Regină Elisabeta a II-a, care i-a fost mai mică cu aproape 14 ani, și, mai recent, de la Regele Charles.

Familia a adăugat: „Am dori să le mulțumim numeroșilor oameni din Marea Britanie și din întreaga lume care i-au trimis urări de bine lui John cu ocazia recentelor sale zile de naștere.

El a apreciat cu adevărat aceste urări de ziua de naștere și alte mesaje de sprijin.

Lui John îi plăcea întotdeauna să spună mulțumesc. Deci, în numele lui, le mulțumim tuturor celor care au avut grijă de el de-a lungul anilor, inclusiv îngrijitorilor săi de la casa de îngrijire Hollies, medicilor săi de familie, asistenților medicali districtuali, terapeutului ocupațional și altor membri ai personalului NHS”.

Familia a solicitat ca orice donație în memoria sa să fie făcută către organizația Age UK sau către o organizație caritabilă la alegerea lor.

Cel mai bătrân om în viață a fost Jiroemon Kimura, din Japonia, care a trăit până la vârsta de 116 ani și 54 de zile. A murit în 2013.

Cea mai bătrână femeie în viață din lume și cea mai bătrână persoană în viață este Tomiko Itooka din Japonia, care are în prezent 116 ani.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Cele mai noi știri
Cele mai citite știri

Copyright 2025 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel