Cel mai bogat aliment în Omega 3. Beneficii uimitoare

Uleiul de in este un produs alimentar nutritiv, care conţine un număr mare de substanţe benefice, inclusiv acizi graşi omega-3, omega-6, omega-9, vitamina E, antioxidanţi şi flavonoide. 

Datorită compoziţiei sale, uleiul ajută la îmbunătăţirea memoriei. Acizii graşi găsiţi în uleiul de seminţe de in favorizează scăderea colesterolului şi îmbunătăţeşte sănătatea inimii.

Omega-3 joacă un rol important în dezvoltarea şi funcţionarea creierului

Omega-3 joacă un rol important în dezvoltarea şi funcţionarea creierului, astfel încât consumul de ulei din seminţe de in ajută la îmbunătăţirea performanţei mentale şi memoriei. Vitamina E este un antioxidant puternic care îmbunătăţeşte sănătatea pielii şi protejează în faţa factorilor nocivi ai mediului.

Acidul alfa-linolenic poate ajuta la reducerea inflamaţiei din organism şi la diminuarea riscului de a dezvolta boli cronice. Acizii graşi omega-3 şi omega-6 sunt utilizaţi pentru sinteza prostaglandinelor şi prostaciclinelor - substanţe care interacţionează cu o subpopulaţie de leucocite şi formează imunitatea.

De asemenea, substanţele benefice din uleiul de in previn apariţia aterosclerozei, bolilor ischemice ale creierului şi accidentului vascular cerebral. Produsul în sine are un gust amar şi un miros deosebit, care amintesc de uleiul de peşte.

Nu poate fi utilizat la prăjit, deoarece uleiul de in arde imediat în timpul tratamentului termic. Se păstrează într-un recipient închis la culoare, la loc răcoros, scrie Zdrave.to, conform Rador.

Citește și - Consumul de pește poate ajuta la sănătatea inimii. Care sunt cei mai buni pești, potrivit Harvard

Consumul de pește poate ajuta la sănătatea inimii. Iată care sunt cei mai buni pești, potrivit Harvard.

Peștele este mai bun pentru sănătate și mediu decât carnea. În plus, oferă acizi grași care sunt buni pentru inimă. Organizațiile internaționale recomandă consumul de pește de patru ori pe săptămână.

„Este mult mai bine pentru sănătate și mediu să înlocuim sursele de hrană terestre – în special carnea roșie – cu surse de hrană acvatice”, spune Christopher Golden, profesor asociat de nutriție și sănătate planetară la TH Chan School of Public Health din Harvard.

Principala diferență dintre peștele alb și albastru este conținutul lor de grăsime. Peștele albastru este mai gras și mai caloric, dar oferă acizi grași nesaturați care sunt buni pentru inimă. Peștele alb are un conținut redus de grăsime și conține doar aproximativ 80 de calorii la 100 de grame. Peștele albastru are cel puțin 6% grăsime (în mod normal între 8 și 15%), deci 100 de grame conțin între 120 și 200 de calorii. Citește mai multe aici!

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Cele mai noi știri
Cele mai citite știri

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel