Cel mai bun aliment pentru creier. Este sănătate curată!

Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Pexels (cottonbro studio)
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Pexels (cottonbro studio)

Există un aliment foarte sănătos pentru creier. Consumat constant îți aduce numai beneficii.

Alegeri prezidentiale 2024

Acizii graşi Omega-3 sunt cei mai buni nutrienţi pentru sănătatea creierului, motiv pentru care peştele gras este cel mai sănătos aliment pentru prevenirea pierderii memoriei. Somonul, macroul, tonul şi heringul au cele mai ridicate niveluri de acizi graşi Omega-3 dintre alimentele naturale, scrie Rador, citând zdrave.to. De aceea, experţii sugerează includerea lor în dietă pentru o mai bună sănătate a creierului. Cu toate acestea, beneficiile lor nu se opresc doar la creier.

Aceste tipuri de grăsimi sunt asociate cu un risc redus de boli de inimă, ajută la menţinerea nivelului de trigliceride (grăsimi din sânge) şi pot reduce simptomele artritei. De fapt, creierul conţine o mulţime de celule adipoase, iar multe dintre ele sunt fabricate special din acizi graşi Omega-3. Astfel, aceştia ajută la susţinerea creierului prin construirea de celule, cheia sănătăţii cognitive, memoriei şi funcţiei generale a creierului.

În plus, numeroase studii arată că acizii graşi Omega-3 pot ajuta la prevenirea demenţei şi bolii Alzheimer, ambele afecţiuni asociate cu îmbătrânirea creierului şi pierderea memoriei.

Alimentele care nu ar mai trebui consumate după 40-50 de ani

"Cresc riscul de Alzheimer sau demență"

"Primul exemplu - şi cel mai îndrăgit dintre alimente - și anume categoria de dulciuri poate fi permisă, fără probleme, o dată pe zi, chiar de două ori, în cantităţi mai mici, la vârsta când suntem copii, în creştere, adolescenţi. În schimb, acest obicei se împuținează şi chiar nu prea mai este indicat la vârsta adultă şi, în niciun caz, după 40-50 de ani, când nu doar metabolismul se schimbă, ci şi modul de utilizare sau beneficiul fiecărui nutrient. Mă refer, de exemplu, la zahăr, chiar dacă este în exces sau nu, el nu mai aduce beneficii creierului, aşa cum ar trebui, ci dimpotrivă. Creşte riscul de boli neurodegenerative, cum ar fi Alzheimer sau demență. Acestea ar fi foarte indicat să nu le mai consumăm, după 40-50 de ani.

Dar, cum plăcerea este mare, sunt ferm convinsă că, dacă gustăm, nu se întâmplă absolut nimic. Important este să fim atenţi doar să gustăm şi să nu ne lăsăm pradă plăcerii. Mai ales pentru că, în momentul în care vârsta creşte, mă refer în special după 40-50 de ani, noi trebuie să avem grijă să fim mult mai bine hidrataţi, să fin atenți la apa pe care o consumăm şi care este deosebit de importantă", a explicat Simona Carniciu, la Antena 3.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Cele mai noi știri
Cele mai citite știri

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.5.3
pixel