Țuica fiartă este una dintre băuturile consumate ocazional de români în perioada rece a anului, mai cu seamă în perioada Sărbătorilor. Pentru o aromă excepțională trebuie să știi ce condimente să adaugi în ibric atunci când o pui pe foc.
Ingredinte
500 ml ţuică
5 linguriţe miere
10 boabe piper
10 cuişoare
1 vârf cuţit scorţişoară
Cum se prepară
Se pune ţuica într-un ibric la fiert cu piperul, scorţişoara şi cuişoarele. Când s-a încălzit de ies aburi, se adaugă mierea şi se amestecă puţin, până se contopeşte totul într-un vis de iarnă, potrivit rețetei publicate de Radu Anton Roman în cartea “Bucate, vinuri şi obiceiuri româneşti”, scrie adevarul.ro.
La primul semn - atenţie! doar semn de clocot - se ia de pe foc şi se acoperă. Se oferă în ceşcuţe mici de lut, cât mai strânse la gură, să se răcească încet şi să se concentreze parfumul.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News