Dacă ți-e poftă de ceva dulce, cheesecake-ul nu dă greș niciodată. Elegant și rafinat, acest preparat se află în topul preferințelor pofticioșilor. Iată cum se prepară.
Cheesecake cu sos de fructe de pădure
Ingrediente: 200 g biscuiţi integrali; 110 g unt topit; 50 g zahăr
crema de brânză: 1 kg cremă de brânză dulce (Philadelphia); 250 g zahăr; 80 ml frişcă lichidă; 5 ouă mari; 3 linguri făină; 1 lingură coajă rasă de lămâie; 1 linguriţă extract de vanilie, dulceață de fructe de pădure
Mod de preparare: Unge o tavă rotundă şi îngustă (cu cât tava e mai mică, cu atât cheesecake-ul va fi mai înalt) cu unt pe interior şi pe exterior cu folie de aluminiu. Încălzeşte cuptorul la 170 de grade Celsius.
Apucă-te de preparat aluatul: Amestecă biscuiţii zdrobiţi cu untul topit şi zahărul şi aşază amestecul într-un strat uniform la baza tăvii şi pe o înălţime de 2 cm pe pereţii tăvii. Presează bine cu o lingură, acoperă blatul şi bagă-l la frigider cât timp pregăteşti crema.
Bate cu mixerul crema de brânză, zahărul şi făina, timp de 2 minute, până obţii o spumă. Adaugă ouăle, unul câte unul, şi mixează maximum 30 de secunde pentru fiecare. Adaugă frişca lichidă, vanilia şi coaja de lămâie şi mixează până când sunt încorporate.
Toarnă umplutura în blatul de biscuiţi pregătit mai devreme. Aşază tava de prăjitură într-o altă tavă mai mare şi pune-o în cuptor, la 170 C, timp de 15 minute, apoi redu intensitatea temperaturii la 120 C şi continuă coacerea timp de 60-90 de minute, până când mijlocul prăjiturii este încă moale, ca un jeleu.
Scoate cheesecake-ul din cuptor şi cu ajutorul unui cuţit mare de patiserie desprinde marginile cheesecake-ului de tavă cât încă e fierbinte şi lasă-l să se răcească de tot.
La final, toarnă dulceața peste cheesecake și servește.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu