Cel mai bun cozonac. Rețeta lui Cătălin Scărlătescu

Chef Cătălin Scărlătescu a împărtășit cu toată lumea rețeta lui de cozonac.

Alegeri prezidentiale 2024

Ingrediente

250 g zahăr

1 kg făină

450 g lapte

60 g drojdie

5 ouă

300 g unt

500 g nucă

150 g ciocolată belgiană

200 g rahat

30 g coajă de lămâie

30 g portocală confiată

 

Mod de preparare

Se amestecă 100 ml de lapte cu drojdia, împreună cu trei linguri de făină. Compoziţia se lasă la crescut până în momentul în care volumul se va dubla, apoi se fierb laptele și zahărul până în momentul în care totul devine o compoziţie omogenă. Se freacă gălbenuşurile cu sare. Într-un alt vas se pune făina şi se toarnă, puţin câte puţin, următoarele: gălbenuşurile, laptele alături de zahăr şi unt, portocalele confiate, dar şi maiaua, adică drojdia şi făina pe care le-aţi lăsat să crească. Totul se frământă până când compoziţia va fi una elastică. Se lasă compoziţia 60 de minute la dospit.

Se ia o bucată de aluat, se întinde foarte bine, iar peste se pun nucile şi ciocolata belgiană, stafidele, rahatul, iar apoi se rulează. Rulada obţinută trebuie tăiată în două, pe lungime. Jumătăţile se împletesc şi se ung cu ou, notează okmagazine.ro. Se tapetează o formă cu făină şi unt, se aşează aluatul şi se lasă să se dospească timp de două ore. După ce aluatul va creşte, se bagă tava într-un cuptor încins la 160 de grade Celsius, între 45 şi 60 de minute.

Cea mai bună friptură de vită la cuptor

Pentru rețeta de friptură de vită la cuptor, chef Cătălin Scărlătescu folosește o bucată de carne de vită, calculând aproximativ 250 g de carne de persoană.

Aveți nevoie de:

3-5 linguri de ulei

2 cepe tăiate în felii mari 

o jumătate de rădăcină de ţelină

2 morcovi tăiaţi în felii groase

o supă de oase de vită sau vin roşu

1 lingură de muştar

jumătate de linguriţă de paprica

1 linguriţă de cimbru uscat sau proaspăt

jumătate de linguriţă de oregano

o crenguţă de rozmarin

50 g unt

sare (după gust)

piper (după gust)

Marele secret constă în faptul că folosește pentru prepararea fripturii un vas de lut. Înainte de folosire, îl lasă la înmuiat în apă pentru cel puţin câteva ore. De obicei, vasul este destul de mare și are capac. Dacă acasă nu aveți un vas cu capac, puteți acoperiţi vasul cu o bucată de hârtie de copt. Continuarea, AICI!

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Cele mai noi știri
Cele mai citite știri

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.5.3
pixel