Cel mai bun "medicament" pentru a îmbunătăți imunitatea copiilor. Dr. Mihai Craiu: Regula celor 30 de minute

Foto: Pixabay
Foto: Pixabay

Medicul pediatru Mihai Craiu a spus care este cel mai bun "medicament" pentru a îmbunătăți imunitatea copiilor.

Medicul pediatru Mihai Craiu a dezvăluit care este cel mai bun "medicament" pentru a combate excesul ponderal și pentru a îmbunătăți imunitatea copiilor.

"Vremea a devenit capricioasă. Este uneori frig sau există variații mari de temperatură în cursul unei zile. Sunt multe lecții de făcut, drumul până la școală, mai ales dimineața, într-un trafic foarte aglomerat este o adevărată cursă cu obstacole... Pentru mulți copii această trecere către sezonul rece înseamnă lipsa mișcării în general (mai ales a mișcării în aer liber) și creșterea expunerii la ecrane, cu sedentarism indoor.Și ne mirăm de repetarea ciclică a numeroaselor boli acute de sezon și de creșterea alarmantă în greutate a copiilor români...

VEZI ȘI: Cea mai mare teamă a părinților, atunci când copiii sunt bolnavi. Dr. Mihai Craiu: Cortizonicele seamănă cu un zmeu

Dragi părinți, mișcarea în aer liber este cel mai bun "medicament" pentru a combate excesul ponderal și pentru a îmbunătăți imunitatea copiilor dvs.Veți spune ca nu mai este timp, în programul unei zile ultra-aglomerate. E vorba de priorități și de soluții simple.Folosiți regula celor 30 de minute de mers pe jos zilnic (către și de la grădiniță). Lăsați pentru o vreme, mașina în parcare. Sau utilizați scările și nu liftul... Soluții există și chiar funcționează. Link în comentarii.Și nu uitați de vitamina D3... Suplimentarea zilnică în acest sezon este absolut esențială", a scris Mihai Craiu pe pagina sa de Facebook.

Ce rol are răceala pentru imunitatea copiilor. Ilinca Tranulis: ”Nu răcesc de la frig”. Vârsta la care copiii sunt căliți

Reamintim că dr. Ilinca Tranulis, medic pediatru, a explicat anterior la DC NEWS de ce se îmbolnăvesc copiii, dar și vârsta la care aceștia se pot considera ”căliți”, moment din care părinții pot privi ceva mai liniștiți un nas înfundat sau o durere de gât. 

VEZI ȘI: Ce să-i dai de mâncare copilului tău pentru a-l pregăti de sezonul virozelor. Dr. Țincu: Ajută la realizarea anticorpilor specifici pentru a trece prin boală

”Copiii răcesc pentru că nu au sistemul imunitar complet format. Ca să și-l formeze, de aia se îmbolnăvesc, de aia răcesc și, din fericire, când vorbim despre răceli e vorba de ceva ușurel, curge nasul, doare puțin gâtul, poate tușesc, poate fac puțină febră. Deci trece ușor, în câteva zile. Nu este de la curent.

S-a dovedit recent, ceea ce se bănuia demult, că la frig copiii răcesc, dar nu răcesc de la frig, ci răcesc de la faptul că atunci când este temperatura scăzută, în nas scade apărarea împotriva germenilor. Deci tot de la germeni răcesc, doar că frigul favorizează.

Curentul, slabe șanse să fie atât de puternic încât să dea răceli de-adevăratelea”, a declarat dr. Ilinca Tranulis, medic pediatru, în cadrul emisiunii ”Părinți prezenți”. Vezi mai mult AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Cele mai noi știri
Cele mai citite știri

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.5.3
pixel