Cel mai bun mod de a consuma iaurtul dacă vrei să slăbești. Nimeni nu ți-a spus acest lucru până acum

Cel mai bun mod de a consuma iaurtul dacă vrei să slăbești. Nimeni nu ți-a spus acest lucru până acum. Sursa - pixabay.com
Cel mai bun mod de a consuma iaurtul dacă vrei să slăbești. Nimeni nu ți-a spus acest lucru până acum. Sursa - pixabay.com

Iaurtul este un aliment bogat în proteine ​​și probiotice, care îl fac un aliat în pierderea în greutate.

Alegeri prezidentiale 2024

Iaurtul este un produs lactat din lapte fermentat. Nu este benefic doar pentru sănătatea intestinală, ci și pentru pierderea în greutate.

Dar ce tip de iaurt este cel mai bun pentru a pierdere în greutate? Când să-l mănânci și cu ce tip de mâncare, pentru cele mai bune rezultate?

Iaurturile de pe piață sun pline de zaharuri sau îndulcitori și în multe cazuri sunt mai rele decât gustările din punct de vedere caloric. 

Aceste produse sunt inamicii corpului zvelt. Renunță la ele și metabolismul se va accelera

Pentru a avea o gustare cu adevărat sănătoasă care te poate face să slăbești, trebuie în primul rând să înveți să o alegi, preferând iaurtul simplu cu doar două ingrediente: lapte și fermenți. 

Nu te lăsați păcălit de iaurtul cu conținut scăzut de grăsimi, nici pentru că, în cele mai multe cazuri, acesta poate conține zahăr sau îndulcitori pentru a elimina grăsimea și pentru a-l face plăcut de consumat.

Consumul de iaurt simplu te poate ajuta să pierzi în greutate, datorită a două tipuri de nutrienți.

Probiotice. Există 10 până la 20 de miliarde de probiotice într-un pahar de iaurt. După ce ajung în stomac și intestine, aceste probioticele susțin echilibrul bacteriilor intestinale,  importante pentru metabolism.

Proteine. Iaurtul este bogat în proteine, care cresc senzația de sațietate. Universitatea din Missouri a efectuat un studiu pentru a vedea dacă iaurtul ar putea crește sațietatea, dacă poate ajuta la controlul apetitului și dacă poate reduce consumul alimentar ulterior.

Șase alimente care au efecte uimitoare asupra creierului

Cercetătorii le-au cerut subiecților să mănânce gustări cu aceleași calorii, inclusiv iaurt bogat în proteine, prăjituri și ciocolată, bogate în grăsimi. Rezultatele au arătat că, în comparație cu persoanele care au mâncat gustări bogate în grăsimi, cei care au mâncat iaurt au fost sătui mai repede și au mâncat cu 100 de calorii mai puține la următoarea masă.

 

Este iaurtul grecesc mai bun pentru pierderea în greutate?

 

Iaurturile disponibile pe piață pot fi împărțite în iaurt simplu și iaurt grecesc. Diferența dintre ele este  cantitatea de proteine.

Iaurtul grecesc este produsul obținut după ce laptele a fost fermentat, centrifugat, iar o parte din zer îndepărtat. Prin urmare, iaurtul grecesc are o concentrație mai mare de proteine, dar și mai multe calorii, decât iaurtul obișnuit.

Ceaiul negru poate prelungi speranța de viață. Cum se prepară corect și câte căni trebuie consumate pe zi

Amintește-ți că iaurtul grecesc are mai multe proteine ​​și calorii de înaltă calitate, așa că trebuie să fii atent la cantitate. Îl poți consuma la micul dejun, însoțit de cereale și fructe, pentru a consuma o masa completă, sănătoasă și sățioasă. Tipul de bacterii adăugate în iaurt determină și eficacitatea acestuia pentru pierderea în greutate.

Într-adevăr, unele bacterii sunt eficiente pentru reducerea inflamației din organism și, de asemenea, favorizează pierderea în greutate. Bacteriile folosite de obicei la fermentarea laptelui sunt Streptococcus thermophilus și Lactobacillus bulgaricus. 

 

Cea mai bună băutură pe care ar trebui să o bei dimineața. Efectele sunt miraculoase

 

Potrivit unui studiu, o cană de apă și bicarbonat de sodiu, băută în fiecare zi, s-ar putea dovedi a fi foarte eficientă în tratarea unor boli autoimune precum artrita reumatoidă. 

Bicarbonatul de sodiu este unul dintre cele mai versatile ingrediente pe care le aveți la îndemână prin casă. Vei fi surprins să descoperi că, pe lângă faptul că este foarte util pentru curățarea casei, excelent pentru arsuri la stomac sau pentru albirea dinților, poate fi eficient în combaterea inflamației poliartritei reumatoide și a altor boli autoimune.

Acest lucru este confirmat de un studiu al Colegiului Medical din Georgia, conform căruia consumul unei soluții de bicarbonat de sodiu cu apă ar permite splinei și sângelui din rinichi să aibă mai puține celule inflamatorii și mai multe antiinflamatorii. De asemenea, consumul de apă cu bicarbonat de sodiu ar putea reduce șansele de a face artrită reumatoidă și lupus.

Legumele și fructele pe care trebuie să le mănânci cu tot cu coajă

Să vedem împreună detaliile studiului și toate efectele miraculoase al bicarbonatului de sodiu, consumat împreună cu apă în fiecare zi.

Cercetătorii au examinat efectele consumului unei soluții de bicarbonat de sodiu mai întâi asupra șobolanilor și apoi asupra oamenilor, arătând cum ar putea afecta mecanismele de apărare ale sistemului imunitar.

Bicarbonatul de sodiu, ca substanță alcalină, are un pH de peste 7. Prin urmare, dacă este absorbit de organism este capabil, într-o fază inițială, să crească pH-ul gastric, care la rândul său crește cantitatea de acid pentru a-și recăpăta echilibrul.

Când bei apă și bicarbonat,  determini stomacul să producă mai mult acid gastric și, în acest fel, splina este împiedicată să producă un răspuns imunitar anormal, care generează inflamații în organism.

Semințele de chia, pline de numeroși nutrienți. Ce întâmplă dacă vei lua câte o lingură în fiecare zi

În special, cercetătorii au observat cum la persoanele care au consumat apă cu bicarbonat celulele inflamatorii au scăzut, în timp ce nivelul celulelor antiinflamatorii a crescut.

Bicarbonatul de sodiu ar determina splina să acționeze ca un filtru  pentru sânge și să stocheze celule albe, pentru a facilita răspunsul imun.

Se recomandă a se consuma o linguriță de bicarbonat de sodiul la o jumătate de litru de apă.  În concluzie, bicarbonatul se dovedește a fi un aliat  pentru sănătatea noastră, producând un stimul antiinflamator eficient în tratarea poliartritei reumatoide și a altor boli autoimune. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Cele mai noi știri
Cele mai citite știri

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
NoMy - smt4.5.3
pixel