Beneficiile verdețurilor, precum pătrunjelul, au fost dovedite de mult. Frunzele, rădăcina și semințele sale conțin un set de vitamine, utile organismului uman.
Vă prezentăm rețeta pentru un smoothie delicios și sănătos, în care veți folosi pătrunjel.
Pătrunjelul este campion mondial la cantitatea de vitamina C. Cu proprietăți puternice anti-îmbătrânire, pătrunjelul controlează activitatea glandelor sebacee.
⠀
De asemenea, pătrunjelul are proprietăți vindecătoare, așa că încă din Grecia antică era folosit pentru tratarea multor boli. Nu în ultimul rând, pătrunjelul îmbunătățește secreția de hormoni, lucru care ajută organismul să încetinească procesul de îmbătrânire.
Cinci obiceiuri accelerează procesul de îmbătrânire: renunță la ele și prelungește-ți tinerețea
⠀
Pentru a stimula sistemul imunitar și a arăta tânăr o lungă perioadă de timp, nutriționiștii recomandă să consumați o băutură făcută din verdeață, fructe și legume.
Iată ingredientele de care aveți nevoie și ce trebuie să faceți
o legătură de pătrunjel,
2-3 mere,
1 morcov.
Amestecați toate ingredientele într-un blender până se omogenizează. Consumați această băutură după micul dejun. Beți zilnic un smoothie plin de vitamine: nu vă veți simți obosiți, iar imunitatea va crește.
Dacă vrei să scapi de kilogramele în plus, dar nu știi de unde să începi, nutriționiștii sugerează eliminarea din alimentație a trei grupe de alimente nesănătoase.
Aceste produse sunt principalii inamici ai unui corp zvelt, iar renunțarea la ele va accelera metabolismul, iar corpul va arde grăsimile. Să vedem care sunt aceste produse.
Zahăr și produse care îl conțin. Consumul exagerat de zahăr și diferite deserturi crește riscul nu doar de obezitate, ci și de boli de inimă și hipertensiune arterială. Așa că reducerea cantității de dulciuri este recomandată nu doar persoanelor care vor să slăbească, ci și celor celor care doresc să fie sănătoși.
Înainte de a porni cuptorul trebuie să faci asta: adio facturi mari la energie
Carbohidrați cu amidon. Pâinea albă, pastele, cartofii și orezul alb sunt toate pe „lista neagră” a celor care vor să slăbească. În schimb, se pot consuma cereale integrale precum bulgur, secară integrală, orz integral, orez sălbatic și hrișcă.
Leguminoasele, precum lintea, fasolea și năutul sunt, de asemenea, înlocuitori sănătoși pentru carbohidrații cu amidon. Și, desigur, legumele, care vor fi o garnitură excelentă pentru carne sau pește.
Alimentele procesate au fost supuse unei prelucrări puternice: conservare, congelare, tratament termic. De regulă, astfel de alimente conțin aditivi chimici și diverse umpluturi artificiale. Cele mai populare și cele mai dăunătoare alimente procesate includ fast-food-ul, chipsurile, înghețata, majoritatea dulciurilor cumpărate din magazin, cârnații, alimentele congelate.
Astfel de alimente sunt, literalmente, ambalate în zahăr, grăsimi și sare, arome chimice și conservanți, ceea ce nu contribuie la pierderea în greutate.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu