E delicios și ușor de preparat, îți schimbă gustul preparatului rapid și e gata imediat!
Sosul alb pentru pui se prepară simplu și e gata în aproximativ 15 minute, cu tot cu procesul de pregătire.
Ai nevoie de:
- o ceapă medie sau două cepe mici
- 2 căței de usturoi
- jumătate de kilogram de smântână cu 20% grăsime. (la temperatura camerei)
- o ceașcă de lapte (la temperatura camerei)
- o lingură de făină
- puțin unt.
- sare și piper.
- verdeață.
- o linguriță de ulei.
Cum se prepară:
- se încinge bine tigaia, se pune uleiul, se adaugă ceapa și usturoiul tocate mărunt, se amestecă până se călește puțin ceapa, se adaugă un cubuleț de unt, se pune capacul și se mai lasă așa 1 minut.
- între timp se amestecă într-o ceașcă făina cu laptele și apoi se adaugă într-un bol și se amestecă bine cu smântâna.
- adăugăm puțină apă (jumătate de ceașcă) la temperatura camerei în tigaie și o lăsăm câteva secunde înainte de a pune amestecul de smântână cu lapte și făină.
- adăugăm acum sare și piper după gust și lăsăm preparatul pe foc aproximativ 5-7 minute, cu capacul pus, amestecați când considerați pentru a vă asigura că nu se lipește.
- la final, adăugați verdeață tocată.
Se poate servi cu pui la cuptor și cartofi natur sau cu creveți și sparanghel. E ideal și pentru paste.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu