Toamna se apropie și, odată cu ea, și sezonul dovleacului, care este benefic pentru adulți, dar și copii.
Deși dovleacul conține mai mult de 90% apă, are multe vitamine, aminoacizi, proteine, carbohidrați.
Beneficiile dovleacului sunt foarte simple: leguma conține vitamine precum A, C, E, D, PP, K, grupa B și vitamina T.
Iată o rețetă de dovleac uimitoare și foarte sănătoasă, care va fi un plus incredibil pentru masa ta de sărbători sau cină.
O să ai nevoie de următoarele ingrediente:
dovleac - 1 bucată,
orez pentru pilaf - 50 grame,
măr - 2 bucăți,
stafide - 25 grame,
zahăr și scorțișoară - după gust,
unt - 1 lingură.
Alegem un dovleac de mărime medie și fără defecte, sub forma de puncte negre și tăieturi. Dovleacul se spală bine și i se taie capacul. Nu trebuie aruncat, deoarece ne va fi de folos.
Scoatem semințele din dovleac, care apoi pot fi uscate și prăjite. Scoatem toată pulpă dovleacului cu un cuțit și o lingură. Tăiem pulpa dovleacului în cuburi.
Dovlecel cu gust de ananas: o rețetă neobișnuită și extrem de bună
Curățăm și tăiem și merele cuburi. Se amestecă zahărul, orezul, pulpa de dovleac, merele, stafidele spălate și scorțișoara.
Amestecăm bine toate ingredientele și le punem în dovleac. Deasupra, adăugăm o bucată de unt. Închidem dovleacul cu capacul, pe care l-am tăiat inițial. Pornim cuptorul la 180 de grade și coacem dovleacul aproximativ 50-60 de minute.
Marginile dovleacului ar trebui acoperite cu hârtie de copt ca să nu se ardă. Imediat ce dovleacul devine moale, îl scoatem din cuptor și îl lăsăm să se răcească puțin. Poftă bună!
Dovleacul este un o legumă plină de vitamine și minerale. În plus, este bogat în fibre și sărac în calorii, fiind bine absorbit de organism.
Din acest motiv, gospodinele folosesc destul de des dovleacul pentru prepara diferite rețete delicioase: plăcinte, chec, supe și multe altele.
Cei care adoră această legumă se întreabă: oare este posibil să înghețe un dovleac pentru a-l consuma iarna? Desigur, se poate congela orice fel de dovleac. Important este ca acesta să fie copt.
Mere coapte cu brânză de vaci și prune uscate: sunt incredibil de bune și gata în 7 minute
Dacă cumpărați un dovleac mare, oricât ați încerca, nu-l veți putea găti deodată. În frigider, un dovleac tăiat poate fi păstrat pentru un timp relativ scurt, cam 3-4 zile, iar apoi se strică.
Dar dacă înghețați restul dovleacului în porții, atunci oricând puteți găti mâncărurile preferate. Pentru a face acest lucru, scoateți pur și simplu o pungă de dovleac din frigider și treceți la treabă.
Dovleacul poate fi congelat atât crud, cât și fiert. Utilizați opțiunea care vi se potrivește cel mai bine.
Aveți nevoie de un dovleac, un cuțit, o placă de tăiat, folie alimentară, recipiente de plastic pentru congelare.
Spălați dovleacul, îndepărtați coaja și semințele. Tăiați-l în cuburi mici.
Acoperiți o tavă cu folie alimentară și întindeți pe ea cuburile de dovleac într-un singur strat. Trimiteți tava cu dovleacul tăiat în congelator pentru aproximativ 1 oră.
O super cină, gata în 5 minute: aveți nevoie de ouă, roșii și brânză
Aranjați cuburile congelate de dovleac în recipiente de plastic, pe care le veți depozita în congelator.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News