Uneori lucrurile simple sunt cele mai bune. La fel este și în cazul rețetei de azi: este ieftină și ai nevoie de două ingrediente.
Uneori nu ai chef să stai prea mult timp în bucătărie, fie din lipsa timpului, fie din plictiseală. În plus, pentru unele feluri de mâncare ai nevoie de multe ingrediente și trebuie să depui mai mult efort.
Mai mult decât atât, uneori vrei să economisești, dar fără a fi nevoie să renunți la gustul delicios al bucatelor.
Cartofi regali, cu file de pui și brânză, la cuptor. Aroma lor îi va înnebuni pe vecini
Astăzi vă oferim o rețetă care reușește să îmbine viteza, economia și savoarea. Cel mai ieftin fel care există. Odată gustat, suntem siguri, că acest el de mâncare nu va lipsi niciodată din meniul vostru.
Lista ingredientelor de care aveți nevoie:
pastele preferate - 400 grame,
ricotta - 300 grame,
o ceapă,
sare și piper.
Pastele trebuie fierte. Nu uitați să nu aruncați apa în care ați fiert pastele, deoarece ți-ar putea fi de folos.
Într-o tigaie căliți puțină ceapă și adăugați ricotta. Lăsăm să se topească și oprim focul. Punem pastele în tigaie, amestecând cu o lingură de lemn. Dacă vă place, puteți adăuga puțin piper. Dacă ricotta pare prea groasă, turnați puțin din apa în care au fiert pastele.
Și iată, mâncarea este gata pentru a fi servită. După cum puteți vedea, procedura este într-adevăr foarte simplă și vă dura mai mult doar să pregătiți pastele!
Această rețetă este o soluție perfectă pentru a nu renunța la un fel uimitor de mâncare și, în același timp, pentru a economisi produse!
Sfat suplimentar: puteți adăuga și puțină nucșoară, care da o notă și irezistibilă preparatului. Poftă bună!
Saramura de castraveți este cunoscută ca un remediu excelent pentru mahmureală. Cu toate acestea, aceasta nu este singura proprietate utilă a saramurii.
Saramura din borcanul cu castraveți poate fi adăugată la produse de copt, pentru marinarea cărnii sau chiar pentru a face o supă delicioasă.
Marinată pentru carne - Saramura de castraveți este o marinată excelentă pentru pui sau carnea de vită. Nu doar că adaugă aromă cărnii, dar și înmoaie fibrele și reduce timpul de gătire.
Pentru a pregăti marinata, adăugați,în saramura de castraveți, câteva linguri de ulei de floarea soarelui, câțiva căței de usturoi mărunțiți și semințe de muștar. Carnea se lasă în marinată 6-8 ore și se gătește, apoi, la cuptor sau pe grătar.
Saramură ca înlocuitor pentru oțet - Murăturile de castraveți vor fi potrivite în bucatele în care se folosește oțet. Se poate adăuga în ciorbă sau în salata din sfeclă și cartofi, ca sfecla să nu păteze alte legume.
Clătitele se lipesc de tigaie și se rup? Cu aceste trucuri le poți salva cât ai zice pește
Pâine de casă cu saramură de castraveți - Pâinea de casă poate fi preparată cu adaos de saramură de castraveți. Pentru a face pâine, înlocuiți jumătate din apăsau lapte din rețetă cu saramură.
Cum și unde trebuie depozitați castraveții, ca să rămână proaspeți pentru mai mult timp
Saramură de castraveți pentru cartofi și paste - Cu ajutorul saramurii de castraveți poți încălzi pastele, care au rămas în frigider. Pentru acest lucru, adăugați o lingură de saramură în farfuria cu paste sau cartofi, amestecați și încălziți-i în cuptorul cu microunde. Felul de mâncare va fi proaspăt și va căpăta și o notă savuroasă.
Nu mai arunca pâinea veche la gunoi. Iată cum o poți face din nou proaspătă și aromată
De asemenea, puteți adaugă saramură în apa în care se fierb cartofii, astfel încât legumele vor rămâne intacte.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News