EXCLUSIV  Cel mai important lucru pe care îl poate face un şofer preventiv nu are legătură cu maşina

Foto: Pixabay
Foto: Pixabay

Titi Aur, instructor de conducere defensivă, a explicat la DC Conducem care este cel mai important lucru pe care un şofer îl poate din punct de vedere preventiv. Nu are nicio legătură cu maşina. 

"Mult mai uşor este să previn. Înainte de a pleca de acasă, programarea timpului de deplasare este cel mai important lucru pe care îl pot face preventiv. Dacă îmi propun să fac 2 ore de la Bucureşti la Braşov, sau 2 ore jumătate când este mai aglomerat, nu am nicio şansă. Sau am la limită şansă să fac timpul ăsta. Dar cu siguranţă voi fi stresat. 

Dacă îmi programez că fac 4 ore, nu e nicio problemă dacă ajung în 3 ore. Totul pleacă de la noi. Dacă fiecare dintre noi ar face asta, ar fi mai sigură deplasarea. 

Din păcate, cei mai mulţi şoferi sunt stresaţi, grăbiţi, agresivi. Şi atunci, trebuie să fii cel care iese din situaţia asta, să nu intri în efectul de turmă. Să fii cel care iese din cercul ăsta", a declarat Titi Aur la DC Conducem. 

"Ăsta e sfatul meu. Încercaţi să vă priviţi doar maşina voastră, familia, să fiţi voi în siguranţă. Când sunteţi în intersecţii, în oraşe aglomerate, chiar dacă e verde, nu treceţi dacă e intersecţia blocată. O să vă înjure unii, dar încercaţi să rămâneţi calmi. Nu exagerat, nu staţi degeaba pe loc. Dar trebuie să înţelegem că e vorba de viaţa noastră, de integritatea noastră, a familiei. O mică zgârietură la maşină este extrem de enervantă. Înseamnă timp pierdut, mers la service, etc", a mai spus Titi Aur. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
NoMy - smt4.3.1
pixel