EXCLUSIV  Cel mai important sfat pentru antreprenorii care vor fonduri europene. Flori Grigoraş: Se trezesc fără proiecte depuse. Sunt nişte reguli foarte stricte

Foto Ilustrativ Pixabay
Foto Ilustrativ Pixabay

Vrei să începi sau să îți dezvolți afacerea din fonduri europene? 

În emisiunea ”D` ECONOMIC NEWS”, s-a discutat despre ce se poate face cu fondurile europene, zeci de milioane de euro care stau la dispoziția antreprenorilor români. Invitata emisiunii a fost Flori Grigoraș, consultant în fonduri europene.

Atenție la ce consultant alegeți

”În primul rând, sfătuiesc ca orice beneficiar să fie informat cu privire la consultantul pe care îl abordează, deoarece în ultima perioadă fiind foarte multe informații oferite de către guvern, precum că se lansează foarte multe programe dar acestea nu s-au lansat, există și consultanți mai puțin pregătiți care își manipulează potențialii beneficiari iar aceștia se trezesc fără proiecte depuse. Sfătuiesc solicitanții care doresc să acceseze fonduri nerambursabile să se intereseze în primul rând de portofoliul consultanților”, a sfătuit Flori Grigoraș.

Criteriile de eligibiliate

”Pentru fondurile europene, în general, este nevoie de o firmă care are deja o activitate cu un bilanț încheiat pe un an fiscal: 1 ianuarie - 31 decembrie. În funcție de fiecare regiune se stabilesc niște grile de punctaj și este nevoie ca să obții un punctaj și să ai niște indicatori financiari precum; cifra de afaceri, datorii, profit, capitaluri active... care se cuantifică și se totalizează într-un punctaj în urma căruia obții accesul la finanțare. Codurile CAEN sunt diverse și acestea au fost stabilite urmare a nevoilor din regiunea respectivă. Se pune accent pe serviciile de educație, cultură, sănătate și pentru serviciile generale pentru populație. Servicii și producție, mai puțin comerț”, a mai declarat Flori Grigoraș.

”Sunt niște reguli foarte stricte care trebuie respectate, există și foarte multă birocrație, însă în ultima perioadă eu consider că s-a mai eliminat deoarece, toate documentele se depun în format online și nu se mai merge cu ele la dosare, și nu se mai cer foarte multe documente la depunere”, a continuat Flori Grigoraș.

Află tot ce trebuie să știi despre accesarea fondurilor europene urmărind înregistrarea emisiunii de mai jos: 

Youtube video image

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel