"Cel mai mare atac houthi de până acum" în Marea Roșie, respins de Marea Britanie și de navele de război ale SUA

Sursa Foto: FreePik Image By frimufilmsa
Sursa Foto: FreePik Image By frimufilmsa

O navă de război britanică a doborât șapte drone lansate de luptătorii Houthi susținuți de Iran în Marea Roșie, în cadrul unei operațiuni desfășurate împreună cu forțele americane pentru a respinge cel mai mare atac de până acum.

Grant Shapps, secretarul apărării, a declarat că dronele s-au îndreptat marți seară spre HMS Diamond, un distrugător Type 45 desfășurat de Marea Britanie pentru a ajuta la protejarea navigației în regiune, precum și a navelor comerciale.

Avioane de război americane, care operează de pe un portavion uriaș, precum și alte nave de război, au participat de asemenea la misiune, alături de distrugătorul britanic.

Ei au doborât 18 drone de atac unidirecționale - concepute să explodeze la impact - lansate de milițiile Houthi din Yemen, împreună cu două rachete de croazieră anti-navă și o rachetă balistică anti-navă. Atacul a început în jurul orei locale 21.15, potrivit unei declarații a armatei americane, care l-a descris ca fiind un "atac complex".

SUA au precizat că acesta a fost al 26-lea atac al Houthi asupra navelor comerciale de la 19 noiembrie

SUA au precizat că acesta a fost al 26-lea atac al Houthi asupra navelor comerciale de la 19 noiembrie.

Shapps, într-o declarație publicată pe rețelele de socializare, a detaliat implicarea britanică: "Peste noapte, HMS Diamond, împreună cu navele de război americane, a respins cu succes cel mai mare atac al rebelilot Houthi susținuți de Iran în Marea Roșie până în prezent. Desfășurând rachete și tunuri Sea Viper, Diamond a distrus mai multe drone de atac care se îndreptau spre ea și spre navele comerciale din zonă, fără ca Diamond sau echipajul său să fie rănit sau avariat".

"Marea Britanie, alături de aliați, a precizat anterior că aceste atacuri ilegale sunt complet inacceptabile și că, dacă vor continua, Houthis vor suporta consecințele. Vom lua măsurile necesare pentru a proteja viețile nevinovate și economia globală", a mai adăugat acesta.

Rebelii Houthi, susținuți de Iran, spun că atacurile au ca scop să pună capăt ofensivei aeriene și terestre asupra Fâșiei Gaza după atacurile din 7 octombrie ale Hamas.

O coaliție de națiuni condusă de SUA a patrulat în Marea Roșie pentru a încerca să prevină atacurile, conform Sky News.

CITEȘTE ȘI:

UE se alătură SUA împotriva atacurilor comise de rebelii Houthi: "Acţiunile iresponsabile ale Houthi reprezintă o ameninţare la adresa libertăţii de navigaţie în Marea Roşie"

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel