Canabisul face parte din planurile de viitor ale celui mai mare contribuabil la PIB-ul României.
Cea mai mare firmă britanică de tutun a transmis că vede canabisul ca parte a viitorului său, în încercarea de a se distanța de comercializarea țigărilor convenționale, conform BBC. British American Tobacco (BAT) a explicat că vrea să „accelereze” transformarea sa prin reducerea impactului produselor sale asupra sănătății.
În luna martie, BAT a cumpărat acțiuni de la o companie canadiană de canabis medical numită Organigram. În plus, firma a încheiat mai multe contracte privind cercetarea unor produse din canabis pentru adulți, iar primele studii sunt concentrate pe cannabidiol (CBD).
Precizăm că British American Tobacco nu a menționat că ia în calcul să facă schimbări și pe piețele externe Marii Britanii.
„În timp ce ne gândim la viitorul portofoliului nostru, cu siguranță produsele mai mult decât cele din nicotină sunt interesante pentru a genera un nou val de creșteri”, a spus șeful BAT, Jack Bowles. Acesta a făcut comentarii și despre experimentele cu produse de „vapere” CBD din Manchester, Marea Britanie.
„Cred că este parte din viitor, însă problema de la acest moment este reducerea daunelor pe care le generează tutunul și alternativele cu nicotină, încurajându-i pe oameni să facă schimbarea”, a mai spus el.
Compania de tutun a afișat rezultatele financiare pentru prima jumătate a anului 2021, reportând o creștere de 8,1% a veniturilor, la 14,3 miliarde euro. British American Tobacco susține că o treime din vânzările din Marea Britanie vin de la branduri de vaping cum ar fi Vuse, Velo și glo. În plus, creșterea utilizatorilor de produse necombustibile a fost fulminantă. S-a sărit de la 2,6 milioane clienți la peste 16 milioane.
Atât Philip Morris Internațional, cât și British American Tobacco, au făcut o schimbare de abordare. Acum, firmele acestea caută produse care provoacă mai puțin rău oamenilor, de la vaping la canabis. Se face progres, iar în primele șase luni ale anului BAT a avut o creștere substanțială a produselor din „categoria produse noi”.
Dacia a fost detronată și nu mai este cel mai mare contribuabil la PIB-ul României. Compania deținută de Groupe Renault și-a pierdut astfel titlul de cel mai mare contribuabil la bugetul României. Firma cu noua titulatură este British American Tobacco (BAT), companie care a contribuit cel mai mult la bugetul naţional în 2020. Producătorul de țigări a plătit anul trecut statului român aproape două miliarde de euro. BAT a detronat astfel Dacia, cel mai mare exportator al țării, uzina confruntându-se cu mari probleme de producție din cauza pandemiei.
Cele peste 9 miliarde lei plătite de British American Tobacco statului român reprezintă echivalentul a aproximativ 6,5% din veniturile fiscale ale României. Accizele reprezintă circa 60% din prețul unui pachet de țigări, peste care se adaugă TVA, ajungând ca taxele să însemne aproape 80% din suma plătită pe un pachet de țigări. BAT are peste 3.000 de angajați și generează alte 30.000 de locuri de muncă indirect prin lanțul de aprovizionare și distribuție.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Anca Murgoci
de Anca Murgoci