Cel mai mare fulg de zăpadă văzut vreodată

foto: Freepik
foto: Freepik

Iată când a fost văzut cel mai mare fulg de nea din lume și unde!

Cristalele de zăpadă se formează în mod obișnuit într-un model hexagonal, iar dimensiunea lor poate varia în funcție de condițiile de mediu. Cu toate acestea, există o limită pentru cât de mari pot deveni, și acest lucru depinde de mai mulți factori, cum ar fi umiditatea și temperatura atmosferică.

Cel mai mare fulg de zăpadă văzut vreodată, conform Guinness World Records, a fost observat în noaptea de 27 ianuarie 1887, în timpul unei furtuni puternice de iarnă în apropiere de Missoula, Montana, SUA, pe valea râului Clark Fork. Acești fulgi de zăpadă au fost remarcabili prin dimensiunile lor neobișnuite, fiind descriși ca fiind la fel de mari ca niște ulcioare de lapte, având o lățime de până la 38 de centimetri și o grosime de 20 de centimetri.

Cum se formează cristalele de gheață

Este important de menționat că, atunci când vorbim despre dimensiunea fulgilor de zăpadă, aceștia pot fi de fapt aglomerări de mai multe cristale de zăpadă presate împreună. Astfel, dimensiunea extremă a fulgilor de zăpadă poate fi rezultatul unei combinații unice de condiții meteorologice care au permis formarea unor astfel de structuri deosebit de mari.

Cristalele de zăpadă iau naștere atunci când vaporii de apă se solidifică direct în gheață, evitând stadiul lichid. În contrast, orice particulă de gheață care coboară din atmosferă este clasificată drept un fulg de zăpadă.

Dr. Kenneth Libbrecht, un profesor de fizică la Caltech, și-a dedicat peste două decenii studierii cristalelor de zăpadă. Cercetările sale au ca scop înțelegerea procesului de formare a diverselor configurații de cristale de zăpadă. Astfel, Libbrecht a reușit să identifice cel mai mare cristal de zăpadă individual din regnul natural.

Dimensiunile remarcabile ale acestui cristal atingeau 10 milimetri de la un vârf la altul, o valoare considerabilă având în vedere că dimensiunile obișnuite ale unui cristal de zăpadă se încadrează într-un diametru de doar 2 până la 4 milimetri, conform informațiilor prezentate de IFL Science.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Cele mai noi știri
Cele mai citite știri

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.5.3
pixel