Ştefan Vuza, cel care care controlează indirect combinatul chimic Chimcomplex Borzeşti, companie care în 2021 a fost cea mai performantă de la Bursa de la Bucureşti cu un randament de 1.200%, a publicat în raportul de remunerare al companiei un venit net de 3,4 milioane de lei în anul 2021.
Ştefan Vuza a avut în 2021 un venit net de aproximativ 673.000 de euro, echivalentul a 56.000 de euro lunar. Virgil Băncilă, vicepreşedinte CA, a publicat un venit net de 602.220 de lei, potrivit Mediafax.
În raport se menţionează că cei doi au avut şi un bonus în anul 2021: “Suplimentar, sumelor precizate mai sus, domnul Ştefan Vuza şi domnul Virgiliu Băncilă au mai încasat sumele de 5,184,925 lei şi de 3,045,640 lei cu titlu de bonus datorat pentru tranzacţiile de finanţare şi refinanţare a societăţii, respectiv pentru tranzacţiile strategice ale societăţii”.
Astfel, în 2021 Ştefan Vuza a încasat în total 8,5 mil. lei (1,7 mil. euro) de la Chimcomplex, companie cu o capitalizare de 6 miliarde de lei la Bursa de la Bucureşti.
Runtag Tivadar Bela, CEO Chimcomplex, a publicat în raport un venit net încasat în 2021 de 1,3 milioane de lei.
Am cucerit lumea şi spaţiul cu o substanţă chimică produsă în România la combinatele din Râmnicu Vâlcea şi Oneşti.
"Poliolii, împreună cu izocianaţii, formează spuma poliuretanică, iar spuma poliuretanică o găsiţi în toate scaunele de maşină, de mobilă, în foarte mulţi pereţi, în materiale de construcţii, chiar şi vopselele conţin chimicale de la noi, chiar şi textilele, hainele pe care le purtăm", a declarat Ştefan Vuza.
Cel care vrea să creeze o reacţie în lanţ între combinatele chimice din întreaga ţară este antreprenorul Ştefan Vuza. Mama lui a fost laborantă în perioada de glorie a chimiei româneşti şi se simte dator să recompună gloria de altădată a industriei, sub umbrela Companiei Române de Chimie.
"Au fost 74 de combinate chimice în România şi au mai rămas 14. Acum încerc să le reclădesc pe toate, să le facem să fie împreună, să aibă un sens economic şi să redăm mândria chimiştilor", a explicat antreprenorul Ştefan Vuza , potrivit Antena3.
În laboratorul uriaş de la Borzeşti, lângă Oneşti, sarea, materia primă de bază, trece printr-un proces complex până la reţeta succesului.
"Sarea, care vine sub formă de saramură, prin saleduct, de la Târgu Ocna, este spartă prin electroliză", a precizat Ştefan Vuza.
Creierul întregului combinat este tabloul de comandă, unde parametrii sunt monitorizaţi cu atenţie. Pandemia a fost un amestec omogen de şoc şi oportunitate în industrie.
Chimcomplex a ales lupta, nu fuga şi timp de şase luni a dominat piaţa.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu