Cel mai plăcut membru al Familiei Regale nu este în linia de succesiune. Harry, Meghan şi Prinţul Andrew, pe ultimele locuri

Sursa: Agerpres
Sursa: Agerpres

Un studiu făcut printre britanici arată că nivelul de popularitate al prinţului Harry a scăzut dramatic, mai ales după publicarea cărţii sale, Spare. 

Cel mai popular membru al familiei regale britanice este, însă, Prinţesa Anne, sora Regelui Charles al III-lea. Şapte din 10 persoane intervievate au o părere negativă despre ducele de Sussex, în timp ce mai puţin de un sfert dintre britanici mai au o părere pozitivă. 

Cota de popularitate a lui Harry este la un minim record, de -44, faţă de -38 săptămâna trecută, conform Daily Mail. El şi Meghan Markle nu sunt văzuţi deloc bine mai ales de publicul britanic mai în vârstă, care au părere chiar mai proastă despre cei doi decât despre prinţul Andrew, acuzat de viol într-un dosar în care este implicat şi numele lui Jeffrey Epstein. 

Şase din 10 britanici peste vârsta de 65 de ani spun că au o părere "foarte negativă" despre Andrew. În ceea ce o priveşte pe Meghan Markle, cifra urcă la 69%, în timp ce pentru Harry cifra e la 73%. 

41% dintre cei intervievaţi cred că Harry a publicat cartea de memorii pentru a face bani, în timp ce doar unul din cinci britanici crede că a publicat-o pentru "a-şi spune partea sa de adevăr". 

La sondajul la care au participat 1691 de persoane s-a stabilit că Prinţesa Anne şi Prinţul şi Prinţesa de Wales sunt cei mai populari membri ai familiei regale. 

În ciuda controverselor recente, majoritatea celor intervievaţi spune că familia regală este bună pentru Marea Britanie şi că monarhia ar trebui păstrată. 

Doar că proporţia celor care spun că sunt ruşinaţi de monarhie a crescut de la 15% în septembrie la 21% în ianuarie. 

Ce cuvânt le vine în minte britanicilor când se gândesc la Harry

 

Întrebaţi ce cuvinte le vin în minte când se gândesc la prinţul Harry, cele mai multe răspunsuri au fost "răsfăţat", "prost" şi "idiot". 

Matt Goodwin, profesor de politică la Colegiul Rutherford, Universitatea Kent, transmite că rezultatele sondajului sunt masiv influenţate de publicarea cărţii Spare. 

"Probabil că editorialiştii se bucură, dar cred că echipa sa de relaţii publice nu e fericită deloc!", a spus Goodwin. 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel