Tu știi unde ar trebui să depozitezi, de exemplu, iaurtul în frigider? Pe ce raft? Iată răspunsul!
Locul în care depozităm mâncarea în frigider are un impact major asupra perioadei de valabilitate a acesteia. Alimentele perisabile, cum ar fi peștele, carnea sau cârnații, trebuie păstrate pe raftul cel mai de jos, deasupra compartimentului pentru legume și fructe. Iaurtul și brânza se păstrează cel mai bine pe rafturile din mijloc, iar conservele sau borcanele de murături stau cel mai bine pe raftul de sus.
Temperatura blândă de pe ușa frigiderului este perfectă pentru lapte, ouă și unt. Nu în ultimul rând, locul cel mai potrivit pentru aproape toate fructele și legumele este compartimentul separat, dedicat lor.
VEZI ȘI ALTE ȘTIRI: Vlăduţ și rețeta celui mai îndrăgit desert din copilărie: salam de biscuiți
Vlăduţ, bucătarul de la „Neatza cu Răzvan şi Dani”, a explicat cum se pregătește rețeta celui mai îndrăgit desert din copilărie: salam de biscuiți.
Ingrediente
1600 gr biscuiți cu unt
300 gr unt
2 linguri cu cacao
200 gr rahat
400 gr ciocolată cu lapte
250 gr nuci pecan
500 ml lapte
400 ml apă
250 gr zahăr
esență de rom
Mod de preparare
Pentru început, sfărâmăm biscuiții și adăugăm laptele. Apoi, fierbem un sirop din 400 ml de apă cu zahăr și cacao, amestecând până se topește zahărul. Adăugăm untul și ciocolata, amestecăm până și acestea se topesc, punem și esența de rom, și turnăm totul peste biscuiți. Tăiem rahatul în cuburi mici, iar nucile le coacem ușor la cuptor. Încorporăm rahatul și nucile în compoziția de biscuiți pe care o lăsăm 20 de minute.
După acest interval, trensferăm compoziția pe folie alimentară și o împachetăm strâns sub formă de rulou, de salam, notează a1.ro. Lăsăm salamul de biscuiți la frigider pentru aproximativ două ore.
Dr. Mihaela Bilic îți spune ce nu știai despre șnițel
Dr. Mihaela Bilic a făcut cea mai importantă precizare despre celebrele șnițele.
„Ce facem cu șnițelul când suntem la dietă? Îl mâncăm fără “cămășuță”.
Tuturor ne plac șnițelul și pane-urile… cu cât mai crocante, cu atât mai bine! Dar puțini știu că uleiul de prăjit nu poate intra în carne/pește.
Cine absoarbe uleiul ca un burete? Carbohidrații, adică cartofii, făina și/sau pesmetul folosiți la învelișul delicios de la șnițel/produse pane. Avantajul este că, îndepărtând crusta crocantă, orice șnițel devine o banală bucată de carne, bogată în proteine și săracă în grăsimi/carbohidrați. Prin prăjire carnea și peștele mai degrabă pierd din grăsimea pe care o conțin, iar uleiul nu se poate infiltra printre fibrele de proteine. Este suficient să adăugăm făină, pesmet sau mălai în compoziție și conținutul caloric crește spectaculos”, a precizat medicul nutriționist Mihaela Bilic pe contul de Instagram.
„Vreți ca șnițelul sau pane-urile să nu vă afecteze silueta? Atunci “dezbrăcați-le” de cămășuța rumenă și delicioasă!”, a conchis Mihaela Bilic.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu