Friteuza cu aer este unul dintre aparatele electrocasnice care a intrat, recent, în bucătăriile noastre. Perfectă pentru a găti diferite feluri de mâncare, friteuza cu aer ne permite, de asemenea, să reducem grăsimile.
Pe scurt, este un aparat electrocasnic foarte util. Dar știi cum să-l cureți corect? Vă dezvăluim cel mai simplu și rapid mod de a curăța friteuza cu aer. După ce îl vei afla, nu te vei putea descurca fără el.
O friteuză cu aer în bucătărie poate avea avantaje semnificative nu doar în ceea ce privește rețetele, ci și dieta. În general, avantajele acestui aparat electrocasnic sunt următoarele: ușurință în utilizare; prepararea mai sănătoasă a alimentelor în comparație cu friteuza tradițională; multifuncționalitate; viteză de gătire; spațiul mic ocupat; reducerea consumului de ulei; prețul destul de mic; ușurință de curățare.
Totuși, dincolo de avantaje, friteuza cu aer poate avea și aspecte negative. De exemplu, să ne gândim la capacitatea limitată de gătit: nu poate fi folosită pentru a pregăti mai multe porții o dată.
Curățarea corectă a friteuzei cu aer este mai ușoară și mai rapidă decât ați crede. Mai ales dacă utilizați această metodă sigură.
În primul rând, aveți nevoie de: 200 de grame de bicarbonat de sodiu; 200 mililitri de oțet alb; 500 mililitri de apă clocotită; 30 de mililitri de detergent lichid de vase; burete; cârpă uscată.
Mai întâi, încălziți aparatul la 200 de grade, timp de aproximativ 5 minute. Apoi, când coșul este încă fierbinte, stropiți-l cu bicarbonat de sodiu și după un minut turnați și oțetul alb. Lăsați să acționeze câteva minute și adăugați apa clocotită și detergentul lichid de vase.
În cele din urmă, îndepărtează reziduurile alimentare cu un burete, golește coșul și clătește-l bine. La final, șterge cu o cârpă uscată.
Mucegaiul poate fi o problemă cu adevărat serioasă. Dar puteți scăpa de el cu ajutorul unei metode rapide și naturale.
Astăzi vorbim despre o problemă deloc nesemnificativă: cum putem scăpa de mucegaiul de pe pereți. Mucegaiul nu trebui subestimat niciodată, deoarece ne poate îmbolnăvi.
Vom folosi câteva ingrediente, utilizate în mod obișnuit în casă, pentru a pregăti un amestec, care va contracara această problemă.
Iată lista produselor de care aveți nevoie:
500 ml apă;
3 lingurițe de bicarbonat de sodiu;
3 lingurițe de sare fină;
1 lingura de peroxid de hidrogen;
câteva picături de lămâie.
Amestecați bicarbonatul de sodiu cu apă călduță până se dizolvă complet. Combinați peroxidul de hidrogen și, apoi, sarea. După ce toate ingredientele sunt bine amestecate, adăugați picăturile de lămâie și turnați totul într-o sticlă cu pulverizator.
Cea mai rapidă și eficientă metodă să crești ceapă verde fără a avea un ghiveci cu pământ
Puteți pulveriza soluția obținută pe pereții afectați de mucegai, apoi cu un burete ștergeți bine zona. Trebuie să lăsați ferestrele deschise pentru a ventila și usca peretele.
Acest amestec este util și pentru prevenirea mucegaiului și, dacă îl folosiți în fiecare zi, cu siguranță va da rezultate grozave!
Toată lumea are acasă un set de farfurii, cești și alte vase din porțelan, care, la un moment dat, se îngălbenesc.
Dar cu metoda bunicii putem face ca aceste vase albe să strălucească din nou, iar petele galbene să dispară. Problema porțelanului constă în petele galbene, care tind să apară atunci când farfuriile nu sunt folosite o perioadă îndelungată. Indiferent cum le spălăm și ce produse folosim, petele galbene se încăpățânează să nu dispară.
Chiuveta din oțel inoxidabil va străluci din nou: folosește acest remediu ieftin
Desigur, când spălăm farfuriile și ceștile cu detergentul clasic ni se pare că problema este rezolvată, dar realitatea este cu totul alta. Seturile de farfurii și-au pierdut strălucirea și nu mai sunt atât de frumoase și strălucitoare ca înainte.
Pentru orice problemă există însă un remediu: să aflăm care este acesta.
Unele gospodine pun sare în tigaie, înainte de a prăji ceva: iată care este explicația
Nu este doar o metodă simplă, ci și foarte economă, deoarece nu trebuie să cumpărați produse scumpe. Aveți nevoie de un singur ingredient pe care probabil îl aveți în cămară și un șervețel curat din bumbac.
Așa că ia niște oțet și diluează-l, în părți egale, cu apă. Acum scufundă prosopul în această soluție și șterge vasele, ceștile și alte vase din porțelan. Vei constata că, încetul cu încetul, petele galbene vor începe să se estompeze până când vor dispărea complet.
Cum poți înlocui sarea în bucătărie? Iată cele mai accesibile produse, cu care nu vei da greș
La final, clătește toate farfuriile și ceștile de porțelan cu apă curentă și usucă-le cu o cârpă curată. Toate obiectele vor fi ca noi. Porțelanul este foarte delicat, de aceea când depozitezi farfuriile în dulap ar fi bine să așezi între ele niște foi albe sau șervețele de pânză, pentru a evita eventuale zgârieturi.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News