Dimineața nu avem întotdeauna timp să preparăm micul dejun. Dar, iată, o rețetă rapidă, pentru prepararea căreia ai nevoie de câteva lipii, ouă și cașcaval. Această rețetă este perfectă pentru micul dejun, dar poate fi servită în calitate de gustare.
Cu siguranță, cu acest mic dejun îi veți surprinde pe cei dragi.
INGREDIENTE
4 lipii rotunde
3 ouă,
sare și piper negru,
100 grame de șuncă,
120 grame de cașcaval,
1 roșie,
10 grame de unt,
verdeață după gust.
Ai niște morcovi în cămară? Pregătește această tartă delicioasă, gata în 15 minute
Într-un bol spargeți ouăle, adăugați sare și piper și bateți bine, folosind un tel. Luați o tigaie cu fundul gros și ungeți-o cu unt.
Apoi turnați în tigaia încinsă jumătate din amestecul de ouă bătute. Peste câteva secunde acoperiți-l cu 1 lipie rotundă.
Ardei umpluți în stil lasagna: fără carne și fără orez. O rețetă originală, care te va cuceri
Tăiați șunca, așezați-o pe suprafața lipiei apoi presărați puțin cașcaval ras. Acoperiți ingredientele cu altă lipie. Așezați feliile de roșii peste lipie și acoperiți-le cu cașcavalul ras.
Puneți a treia lipie, pe care veți așeza feliile de șunca, apoi un strat de cașcaval ras. Acoperiți ingredientele cu ultima lipie și adăugați oul bătut rămas.
Acoperiți cu capac și gătiți la foc mic. Coaceți deliciul pe ambele părți, câte 5 minute. Așezați turta de lipii pe un platou, presărați-o cu verdeață tocată și tăiați-o porții de mărimea dorită. Poftă bună!
Vara este sezonul căpșunelor, de aceea ar fi păcat să nu preparăm un desert în care le vom folosi. Tarta cu căpșune este cea mai bună combinație: delicioasă și perfectă ne va da o doză de energie.
Fără îndoială veți surprinde pe toată lumea cu această tartă savuroasă. Mai mult, folosind doar ingrediente simple și autentice, vei face o tartă ușoară, deoarece fiecare porție are un aport caloric scăzut.
Tarta face rapid și simplu. Timp de preparare - 5 minute, timp de gătire - 40 minute, timp total - 45 minute, porții - 10, calorii - 180 per felie.
Ingrediente:
350 grame de căpșune,
250 de grame de făină,
150 grame iaurt alb,
100 grame de îndulcitor sau alternativ 200 grame de zahăr normal,
60 grame ulei de semințe de floarea soarelui,
8 grame praf de copt,
2 ouă,
coaja rasă de lămâie.
Cum se prepară tarta cu căpșune. Rețeta pas cu pas
Spălați și curățați căpșunele. Într-un bol, puneți ouăle cu îndulcitorul sau zahărul, care se bat cu un tel. Odată ce ați obținut un amestec cu o consistență spumoasă, adaugați uleiul și iaurtul, apoi reîncepeți să amestecați totul.
Nu mai cumpăra hamsii marinate: le poți face chiar acasă și vor avea o aromă deosebită
Cerneți făina împreună cu praful de copt și adăugați-le în aluat. Amestecați bine, astfel încât aluatul tău să fie omogen și cremos. Nu uitați să adăugați și coaja de lămâie.
În acest moment, tapetați o formă de copt cu hârtie, puneți căpșunele pe fund, cu vârful în sus. Deasupra turnați aluatul și nivelați. Coaceți tarta în cuptorul preîncălzit, timp de 40 de minute, la o temperatură de 180 grade. Prăjitura coaptă se scoate din formă, se stropește cu zahăr pudră și se servește pe masă. Poftă bună!
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu