Dovleacul copt cu miere şi scorţişoară este cel mai sănătos desert de toamnă.
Dovleacul este bogat în antioxidanţi şi vitamine. Datorită proprietăţilor sale, contribuie la protecţia împotriva bolilor de inimă, cancerului şi împotriva disfuncţiilor mentale. Conţine şi potasiu, un mineral care energizează şi ţine tensiunea sub control.
La rândul lor, mierea şi scorţişoara au excelente proprietăţi de vindecare, datorită multitudinii de elemente pe care le conţin fiecare: vitamine, substanţe minerale, zaharuri, enzime, acizi organici, antioxidanţi. Această combinaţie ajută la prevenirea cancerului şi a afecţiunilor inimii.
Ingrediente:
dovleac, scorţişoară, miere, coajă de lămâie.
Mod de preparare:
Se taie dovleacul în bucăţi mai mari, în forma dorită, apoi se aşază într-o tavă unsă cu ulei apoi se bagă în cuptorul încins, la foc mic. Se coace cca 30 – 35 minute, potrivit doctorulzilei.ro. După ce s-a mai răcit, se unge cu miere şi se presară scorţişoara şi coaja de lămâie.
[citeste si]
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu