Află care este alternativa sănătoasă pentru iubitorii de dulce, capabilă să îmbogățească preparatele într-un mod unic și să ofere mulți nutrienți celor care o consumă!
Există diferite varietăți ale acestui ingredient și, deși unele dintre proprietățile sale sunt mai remarcabile decât altele, toate sunt benefice pentru sănătate și au fost utilizate timp de secole în scopuri terapeutice. Poate fi folosit ca înlocuitor al zahărului, pentru a îndulci anumite rețete sau pentru a face o infuzie. Gustul și textura sa îl transformă într-o delicatesă a gastronomiei.
Cel mai sănătos dulce din lume se produce și în țara noastră și, pe lângă faptul că are un gust spectaculos, oferă mari beneficii pentru sănătate. Vorbim despre miere, alimentul produs de albine din nectarul diferitelor flori.
Mierea nu este singurul aliment care se extrage din stupi; de asemenea, mai sunt polenul, lăptișorul de matcă și propolisul. Toate acestea sunt produse organice foarte apreciate pe piață atât pentru proprietățile lor bioactive, cât și pentru versatilitatea lor.
Sursa foto: https://www.freepik.com/, @jcomp
Polenul este singurul aliment care conține 22 de aminoacizi esențiali, fiind considerat un superaliment. Printre componentele sale se numără mineralele, vitaminele, enzimele și aminoacizii. În plus, până la 25% din compoziția sa este proteină pură. Polenul este utilizat pentru a compensa deficitele nutriționale, pentru a îmbunătăți nivelul de apărare al organismului și pentru a crește performanța fizică și intelectuală. Este un aliment recomandat în mod special copiilor aflați în creștere, precum și pacienților cu cancer care urmează terapii invazive.
Polenul are, de asemenea, capacitatea de a îmbunătăți performanța sexuală și de a combate rinita alergică pe termen lung.
Egiptenii foloseau deja acest aliment cu valoare nutrițională ridicată în scopuri terapeutice. Pe lângă glucoza și fructoza care îi conferă dulceață, mierea este compusă din enzime, aminoacizi, acizi organici, flavonoide, vitamine și minerale. Se remarcă prin proprietățile sale antiinflamatoare și antimicrobiene care, printre altele, ajută la cicatrizare și îmbunătățesc aspectul pielii.
Consumul de miere protejează ficatul împotriva posibilelor atacuri provocate de medicamente sau produse alterate și elimină toxinele de care corpul nostru nu are nevoie. De asemenea, este un fel de antibiotic natural care este utilizat pentru a calma tusea și iritația gâtului, efectele sale fiind de obicei destul de imediate. Pe lângă faptul că este o sursă importantă de energie, mierea protejează sistemul digestiv și favorizează flora intestinală, potrivit 20minutos.es.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News