Cel mai sănătos mic dejun: clătite cu brânză sărată și sos de avocado

Cel mai sănătos mic dejun, clătite cu brânză sărată și sos de avocado. Sursa foto: freepik.com
Cel mai sănătos mic dejun, clătite cu brânză sărată și sos de avocado. Sursa foto: freepik.com

Vrei să pregătește familiei tale un mic dejun delicios? Pregătește niște clătite cu brânză sărată și sos de avocado.

Clătitele sunt moi  în interior și au o crustă aurie frumoasă la suprafață. Adaugă la ele un sos cremos de avocado, care va oferi preparatului note proaspete și atractive.

Pentru un mic dejun interesant sau o cină ușoară, aceste clătite sărate sunt cele mai bune. Poți experimenta și adăuga spanac în aluat sau poți folosi ricotta în loc de brânză tare. Gătește și bucură-te de rezultat!

Ingrediente:

brânză - 500 grame,

cașcaval - 50 grame,

ouă - 1 bucată,

făină de grâu - 100 grame,

zahăr - 10 grame,

sare și piper  după gust,

ulei de floarea soarelui  80 grame.

Pentru sos:

avocado - 1 bucată,

smântână -- 80 grame,

suc de lămâie - 20 grame,

sare și piper - după gust,

ceapă verde - 10 grame,

verdeață  - după gust.

 

Rețeta, pas cu pas

Într-un castron amestecă brânza, oul, cașcavalul, făina, sarea, piperul și zahărul. Frământă aluatul, rulează și taie-l în felii. Formează niște clătite și dă-le prin făină.

Orez cu mazăre verde și porumb. O rețetă simplă de vară

Se încinge uleiul într-o tigaie și se prăjesc clătitele, la foc mediu, pe ambele părți, timp de 2-3 minute. Pune apoi clătitele pe o tavă de copt și dă-le în cuptor pentru 15 minute sau până apare o crustă aurie.

Pentru sos, un avocado copt se taie în jumătate și se îndepărtează sâmburele. Taie ceapa verde și verdeața. 

Ardei gratinați, cu măsline și capere. Iată o rețetă italiană potrivită pentru sezonul de vară

Pune pulpa de avocado, ceapa, verdeața, smântâna, zeama de lămâie, sare și piper într-un bol de blender. Mixează ingredientele până la o masă omogenă asemănătoare piureului.

Servește clătitele calde cu sos de avocado. Poftă bună!

 

Vezi și: Carne cu ananas la cuptor, un deliciu culinar care te va cuceri. O rețetă din bucătăria franceză

Dacă îți place combinația de carne și fructe, prepară carne cu ananas, în stil franțuzesc. Ananasul suculent și brânza tare sunt ideale pentru carne, făcând-o suculentă, moale și foarte gustoasă.

Ingrediente:

carne de porc  - 500 grame,

ananas conservat - 8 inele (250 grame),

ceapă - 2 bucăți,

cașcaval tare - 200 grame,

măsline,

maioneză,

sare, și piper negru măcinat.

 

Modul de preparare 

 

Carnea de porc se taie în bucăți egale de aproximativ un centimetru grosime. Acoperă fiecare bucată de carne cu folie alimentară și bate-le pe ambele părți.

Ceapa se taie în jumătăți de rondele, iar cașcavalul se dă prin răzătoare. 

Tartă cu căpșuni, gata în cinci minute. Extrem de ușor de preparat și super delicioasă

Tapetează o tavă de copt cu hârtie pergament. Așează bucățile de carne și unge-le cu maioneză.  În loc de maioneză, poți folosi smântână sau iaurt grecesc. Condimentează-le cu sare și piper. Pune deasupra câte un inel de ceapă și unul de ananas. Deasupra adaugă cașcaval.

Salată delicioasă de vară cu avocado și porumb. Rețeta este simplă și ușor de preparat

Pune câte o măslină în mijlocul ananasului. Coace carnea cu ananas în cuptorul preîncălzit la 180 de grade pentru 30-40 de minute. Poftă bună!

Citește mai multe AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Cele mai noi știri
Cele mai citite știri

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel