Pentru mulți, usturoiul este un condiment pentru mâncăruri gustoase. Ne place să adăugăm câte un căței sau doi de usturoi în preparatele noastre, dar uneori ne este destul de greu să-l curățăm. Din fericire, există o modalitate ușoară și rapidă.
Uneori, aveți nevoie de mulți căței de usturoi pentru un anumit fel de mâncare. În general, durează puțin mai mult pentru a-l decoji. Din fericire, totuși, există o modalitate de a face acest lucru rapid.
Un bucătar celebru, Nadiya Hussain, care oferă sfaturi despre cum să obții cele mai gustoase rețete, în cel mai scurt timp posibil, a dezvăluit și trucuri utile, cum ar fi curățarea rapidă a usturoiului.
Vezi si: Supă cremă de usturoi. Pe cât de gustoasă, pe-atât de sănătoasă
Apă fierbinte - Tot ce ai nevoie pentru trucul lui Nadiya este un castron și apă fierbinte. Pur și simplu, puneți cățeii de usturoi în vas și turnați peste ei apa fierbinte. Lăsați-i să stea un minut pentru a-i putea curăța super ușor. Aveți grijă doar când pescuiți usturoiul din apa fierbinte.
Cuțit - Bucătarii au un alt truc pentru a ușura curăța usturoiului. Puneți cățelul de usturoi pe o masă de tăiat și pur și simplu zdrobiți cățelul de usturoi cu partea lată a unui cuțit. De obicei veți auzi un trosnet și puteți curăța ușor usturoiul.
Nu rata și. Cea mai ieftină mâncare. Dacă e preparată din următoarele ingrediente, e delicioasă
Usturoiul este folosit cel mai des în bucătărie, așa că nu este neobișnuit ca degetele noastre să prindă mirosul înțepător al usturoiului după ce îl zdrobiți. Iată un sfat despre cum să scăpați rapid de acel miros urât de usturoi.
Vezi si: Ce se întâmplă dacă ţii usturoi în gură timp de trei minute! Chinezii au făcut un obicei din asta
Și este foarte simplu: tot ce ai nevoie este ulei de cocos. Pur și simplu frecați-vă mâinile cu ulei de cocos după tăiere, inclusiv între degete. Apoi clătiți-le cu apă călduță și mâinile tale vor mirosi din nou proaspăt și vor fi curate!
Usturoiul este considerat un ingredient minune încă de pe vremea Egiptului Antic. Acesta era folosit atât pentru gătit, cât și pentru tratarea problemelor de inimă, a răcelii, a gripei și a presiunii sângelui crescut. De asemenea, remediul minune a fost de peste 20 de ani subiectul multor studii științifice, având una dintre cele mai versatile substanțe naturale utilizate pentru a ne păstra sănătoși. Acesta are proprietăți antibiotice care se activează în momentul în care usturoiul este tăiat ori sfărâmat. De îndată ce este absorbit în intestin, corpul elimină prin intermediul plămânilor și a pielii un miros înțepător.
Consumat ca atare, tinctură ori pulbere, remediul minune este recomandat în guturai, răceli, arteroscreloză, boli reumatice, pneumonii, afecțiuni digestive, bronșită cronică, astm, tuse, hupertensiune, febră, infecții bacteriene, paraziți intestinali, hipercolesterolemie, diabet, gută, meteorism abdominal, gastrite și tulburări de ritm cardiac.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News