Medicii au explicat care este cel mai simplu mod de a slăbi.
Dacă ne dorim să slăbim trebuie să consumăm zilnic mai puține calorii, iar în acest fel vom pierde din masa de grăsime, care, potrivit nutriționistului Mihaela Bilic, se duce în energie.
"Unde se duce grăsimea, atunci când reducem caloriile zilnice? În energie. Însă toate etapele acestei transformări au nevoie de proteine din mâncare. Dacă vrem să pierdem corect kilograme trebuie să avem și surse de proteine complete, iar proteinele complete provin doar din produse de origine animală", a explicat nutriționistul Mihaela Bilic în cadrul emisiunii "Doctor de Bine" de la Pro TV.
Potrivit medicului primar endocrinolog Antonela Burlacu, cel mai simplu mod de a slăbi este să nu mâncăm seara
„Ideea de bază este să nu mănânc peste 12 ore, astfel încât să îmi consum glicogenul din ficat și să intru în grăsime și să formez corpi cetonici”, a spus dr. Antonela Burlacu, medic primar endocrinolog, în cadrul aceleași emisiuni.
„Noaptea nu trebuie să mai mâncăm pentru că noaptea în ficat se depune rezerva de zahăr, de glucoză pe care ai acumulat-o sub acțiunea insulinei”, a mai explicat medicul.
Pentru a transforma grăsimea în energie, organismul are nevoie de proteine animale, care furnizează vitaminele B și calciul, esențiale și pentru slăbire, spun specialiștii. O friptură cu salată verde funcționează datorită proteinelor din carne și vitaminei C din salată, ce susține arderea grăsimilor. Un regim adecvat, stabilit de medic, ajută la pierderea a 10-15% din greutatea corporală, reducând astfel inflamația asociată cu diabetul și bolile cardiovasculare, apoi urmează adaptarea la noua greutate, o perioadă în care ar putea crește senzația de foame.
„După ce am scăzut în greutate, organismul dezvoltă un mecanism adaptativ la această pierdere - scade consumul de energie, deci tot la dezechilibru ajungi. În cadrul acestui mecanism adaptativ, sunt dezechilibre între hormonii din hipotalamus. Unii cresc apetitul, alții dau semnale de sațietate. Hormonii care cresc foamea sunt exacerbați, iar cei care dau semnale de sațietate sunt reduși tot din adaptare după o reducere ponderală”, a explicat prof. univ. dr. Cătălina Poiană, medic primar endocrinolog.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News