Cel mai vechi târg de Crăciun din Europa. Se mândrește cu o tradiție de aproape 500 de ani

Foto: Unsplash
Foto: Unsplash

Unul din cele mai frumoase târguri de Crăciun din Europa se află la Strasbourg.

Cel mai vechi târg de Crăciun din Europa se află la Strasbourg, în Franța, iar acesta a fost organizat pentru prima dată în urmă cu aproape 500 de ani, potrivit Observator.

Târgul are loc în 11 locaţii din oraş, cea mai importantă fiind în preajma Catedralei Notre Drame. Cei mai mulţi dintre cei care l-au vizitat au rămas aici cel puţin două zile deoarece sunt peste 300 de căsuţe cu fel de fel de bunătăţi şi cadouri. 

Printre cele mai importante preparate pe care le poți găsi se numără supa de bere, făcută din pui, carnea afumată, ceapa şi evident berea, dar şi vinul fiert cu mirodenii specifice acestei zone. Preţurile sunt puţin mai ridicate, mai ales în această perioadă. Peste 2.000.000 vin anual doar să viziteze târgul de Crăciun, iar unii îşi rezervă vacanţele chiar şi cu 12 luni înainte. 

CITEȘTE ȘI         -        Târgul de Crăciun din Craiova, locul II într-un top european al celor mai frumoase târguri de Crăciun

Există mai multe orașe europene cunoscute pentru frumoasele lor târguri de Crăciun. Iată câteva dintre ele:

Nürnberg, Germania: Christkindlesmarkt din Nürnberg este unul dintre cele mai celebre târguri de Crăciun din Germania. Este cunoscut pentru atmosfera sa tradițională și pentru oferta sa variată de produse artizanale.

Viena, Austria: Târgul de Crăciun de la Viena transformă orașul într-o lume de basm. Cele mai faimoase locuri de vizitat sunt Piața Primăriei (Rathausplatz) și Palatul Belvedere.

Praga, Cehia: Piața Orașului Vechi din Praga găzduiește un târg de Crăciun minunat, cu lumini strălucitoare, decorațiuni frumoase și o varietate de produse tradiționale.

Bruxelles, Belgia: Târgul de Crăciun din Bruxelles se întinde în jurul celebrului brad de Crăciun și oferă o gamă variată de produse, de la bunătăți locale până la cadouri artizanale.

Stockholm, Suedia: Târgul de Crăciun din Stockholm aduce un strop de magie în capitala suedeză, cu lumini strălucitoare, muzică festivă și produse tradiționale suedeze.

Colmar, Franța: Considerat adesea "orașul de basm", Colmar găzduiește un târg de Crăciun care transformă centrul istoric într-o lume pitorească de sărbătoare.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel