Cel puțin 12 morți și 33 răniți într-un accident de autobuz în Egipt

FOTO cu rol ilustrativ: Pixabay
FOTO cu rol ilustrativ: Pixabay

Cel puțin 12 persoane au murit și 33 au fost rănite în Egipt luni, după ce un autobuz s-a răsturnat pe o autostradă care leagă Cairo de coasta Mării Roșii, a anunțat Ministerul Sănătății din Egipt.

Ministerul a declarat într-un comunicat că 28 de ambulanțe au fost trimise la locul accidentului, care a avut loc pe autostrada Al-Galala ce leagă Cairo de orașele de coastă Ain Sokhna, în timp ce studenții se întorceau acasă după o zi de cursuri.

Conform instituției, răniții au fost transportați la Complexul Medical Suez.

Media locală, inclusiv ziarul de stat Al-Ahram, a raportat că accidentul a implicat studenți de la Universitatea Galala, situată în orașul Galala, unul dintre proiectele naționale ale guvernului în guvernoratul Suez. Potrivit lui El-Shazly, autobuzul a lovit insula de pe mijlocul drumului și s-a răsturnat.

Șoferul autobuzului ar fi circulat cu viteză și a pierdut controlul asupra vehiculului

Autoritățile locale continuă să evalueze situația, în timp ce Parchetul Public a fost notificat pentru a începe investigațiile.

Canalul de știri pro-guvernamental Sada al-Balad a declarat pe site-ul său că cercetările inițiale au concluzionat că șoferul autobuzului circula cu viteză și a pierdut controlul asupra vehiculului.

Accidentele rutiere au lăsat 7.101 persoane moarte în Egipt în 2021, o creștere de 15,2% comparativ cu 2020, potrivit unui raport al agenției de statistică CAPMAS din 2022.

Ministrul Sănătății, Khaled Abdel-Ghaffar, și ministrul Învățământului, Ayman Ashour, și-au exprimat condoleanțele familiilor elevilor.

În consecință, guvernul a implementat un plan pentru a extinde și moderniza rețeaua rutieră a țării și pentru a îmbunătăți măsurile de siguranță rutieră pentru a reduce accidentele, conform Reuters.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Cele mai noi știri
Cele mai citite știri

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
NoMy - smt4.5.3
pixel