Cel puțin 127 de decese și 54 de persoane dispărute, arată bilanțul tragic al taifunului Yagi

FOTO: Agerpres
FOTO: Agerpres

Taifunul Yagi a făcut ravagii în nordul Vietnamului, bilanțul de marți a indicat cel puțin 127 de morți și 54 de dispăruți.

Numărul victimelor provocate de taifunul Yagi care a lovit nordul Vietnamului este în creștere, potrivit bilanțului anunțat de presa oficială, relatează AFP. Astfel, au fost înregistrate 127 de decese, respectiv 54 de persoane dispărute.

Agenția de presă vietnameză (VNA) a citat oficiali din agricultură pentru a stabili acest bilanț. Aproape 210.000 hectare de culturi au fost distruse, iar 734.000 de bovine și păsări au murit, potrivit VNA.

Autoritățile locale au anunțat evacuarea a peste 59.000 de persoane în provincia Yen Bai, nordul Vietnamului, unde aproape 18.000 de case sunt parțial sub ape.

În capitala Hanoi, unde râul Roșu a ieșit din matcă, localnicii și-au părăsit casele în fața creșterii apelor.

Inundații grave sunt așteptate în continuare în zone din nordul Vietnamului, inclusiv în capitala Hanoi, au anunțat autoritățile guvernamentale, în timp ce bilanțul taifunului Yagi, cea mai puternică furtună care a lovit Asia în acest an, continuă să crească, notează marți Reuters.

Taifunul a atins zona de uscat sâmbătă, pe coasta nord-estică a Vietnamului, devastând mare parte din zonele industriale și rezidențiale și aducând ploi abundente care au provocat inundații și alunecări de teren. Anterior, taifunul a lovit Filipine și insula Hainan din sudul Chinei.

Nivelul mai multor râuri din nordul Vietnamului a crescut până la cote alarmante, lăsând în urmă sate și zone rezidențiale inundate, potrivit agenției pentru gestionarea dezastrelor și media de stat, informează Agerpres.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
NoMy - smt4.5.3
pixel