Cel puțin 18 morți pe Himalaya. Ploile musonice torențiale au dus la alunecări de teren în India

cel putin 18 morti. FOTO: Captura video @ Twitter ANI
cel putin 18 morti. FOTO: Captura video @ Twitter ANI

Ploile musonice și dezghețarea ghețarilor au dus la importante alunecări de teren pe partea indiană a masivului Himalaya. Cel puțin 18 persoane au murit, iar alte zeci de persoane sunt blocate sub dărâmături.

Cel puțin 18 persoane au murit, iar alte zeci de persoane sunt blocate sub dărâmături sau date dispărute, după ce ploile musonice torențiare din partea indiană a masivului Himalaya, care a declanșat alunecări de teren la finalul săptămânii trecute, transmite Reuters, scrie Agerpres.

Ploile torenţiale şi gheţarii care se topesc au provocat în repetate rânduri viituri mortale în munţii Indiei şi ai ţărilor vecine, Pakistan şi Nepal, autorităţile din aceste ţări invocând schimbările climatice pentru această situaţie.

Imagini din statul indian Himachal Pradesh arată case distruse de alunecări de teren, autobuze şi autoturisme pe drumuri rupte de viituri şi sute de localnici, alături de echipele de intervenţii de urgenţă, căutând supravieţuitori pe sub dărâmături.

”Din nou tragedia a lovit Himachal Pradesh, cu ploi care au continuat timp de 48 de ore”, a declarat ministrul şef al acestui stat indian, Sukhvinder Singh, într-o postare pe platforma X (fostă Twitter).

”Am primit raportări despre ruperi de nori şi alunecări de teren din diferite regiuni ale statului care au dus la pierderi de preţioase vieţi omeneşti şi distrugeri de bunuri”, a adăugat el.

Într-unul dintre cele mai grave incidente, un templu s-a prăbuşit în capitala statului Himachal Pradesh, Shimla, echipele de intervenţie extrăgând 9 cadavre de sub dărâmături.

Şcolile şi alte instituţii de învăţământ au fost închise, iar oamenii aflaţi în pericol sunt evacuaţi şi mutaţi în adăposturi.

Multiple ruperi de nori


În anumite regiuni ale acestui stat indian s-au înregistrat până la 273 mm de precipitaţii în 24 de ore, conform Departamentului Meteorologic indian.

”Este pentru prima dată când observăm multiple ruperi de nori şi distrugeri pe teritoriul acestui stat”, a declarat Praveen Bhardwaj, oficial din cadrul autorităţii pentru managementul dezastrelor.

În districtul Solan s-au prăbuşit case după o rupere de nori şi au murit cel puţin 7 persoane. O mamă şi copilul ei au murit în districtul Mandi, după ce casa lor s-a prăbuşit, conform lui Bhardwaj.

Citește și: Inundații devastatoare în Rusia, provocate de furtuna tropicală Khanun

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel