Cel puțin 43 de persoane au murit în urma unor raiduri ale poliției din Brazilia. Oficialii condamnă acțiunea: „Le facem viața ca un iad”

FOTO: Pixabay
FOTO: Pixabay

Mai multe raiduri ale poliției care vizează bandele de droguri din trei state braziliene au lăsat în urmă cel puțin 43 de morți.

În cea mai recentă operațiune de la Rio de Janeiro, poliția a declarat că a răspuns într-un schimb de focuri, în zona Complexo da Penha, ucigând cel puțin 10 persoane.

Anterior, 14 persoane au murit în ciocniri în timpul unui raid al poliției de cinci zile, în statul São Paulo, numit Operațiunea Scutul, scrie BBC.

Și în statul Bahia, din nord-est, oficialii spun că 19 suspecți au fost uciși de vineri încoace.

Cincizeci și opt de persoane au fost arestate în timpul operațiunii din statul São Paulo, care a început după ce un ofițer de poliție al forțelor speciale a fost ucis joi în orașul de coastă Guarujá.

Poliția a confiscat 385 kg de narcotice, precum și arme, potrivit presei locale.

Operațiunea de la Guarujá a fost criticată de ministrul justiției din Brazilia, Flavio Dino, care a spus că reacția poliției nu a fost proporțională cu crima comisă.

În timpul unui interviu de marți, guvernatorul statului São Paulo, Tarcisio de Freitas, a declarat că doi ofițeri de poliție se numără printre cele 14 persoane ucise în timpul ciocnirilor.

În Rio de Janeiro, un cap al traficului de droguri și un traficant s-au numărat printre cele 10 persoane ucise miercuri, potrivit rapoartelor presei locale.

Alți patru au fost răniți, inclusiv un polițist. Martorii oculari au declarat presei locale că au auzit mai multe împușcături și ciocniri între membrii bandei puternic înarmați și poliție.

Talíria Petrone, membru al legislativului statului Rio, a condamnat operațiunea. Ea a spus că „nu există nicio explicație pentru ca statul să continue să transforme viața din favele într-un iad ca acesta”.

Școlile din jurul Complexo da Penha nu s-au deschis miercuri, forțând aproximativ 3.220 de elevi să rămână acasă.

Vizitele la domiciliu organizate de Serviciul Național de Sănătate au fost, de asemenea, suspendate din motive de securitate.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel