Cel puţin 53 de morţi într-un atac asupra unui cazinou din nordul Mexicului

atac-cazinou-mexic
atac-cazinou-mexic

Cel puţin 53 de persoane au murit, joi, după ce mai mulţi indivizi înarmaţi au pătruns într-un cazinou din nordul Mexicului, au stropit totul cu benzină şi i-au dat foc, a anunţat Rodrigo Medina, procurorul statului Nuevo Leon. Victimele au ars de vii sau au fost asfixiate cu fum. Alte zeci de persoane sunt rănite.

„În acest stadiu, am numărat deja 53 de victime“, a afirmat Rodrigo Medina, în jurul orei locale 22.30 (6.30, ora României), transmite Mediafax.

Preşedintele mexican, Felipe Calderon, a condamnat atacul, într-un mesaj publicat în contul său de Twitter. „Cu profundă consternare, îmi exprim solidaritatea cu Nuevo Leon şi victimele acestui act aberant de teroare şi barbarie“, a afirmat el.

Purtătorul de cuvânt pentru probleme de securitate al guvernului mexican, Alejandro Poire, a denunţat „un act de teroare inadmisibil“, care nu va rămâne nepedepsit, iar Calderon i-a cerut ministrului de Interne, Francisco Blake, să meargă la Monterrey pentru a conduce personal ancheta.

Directorul Protecţiei Civile locale, Jorge Camacho, a afirmat că este posibil ca, auzind exploziile, persoanele aflate în interiorul cazinoului să se fi refugiat în toalete şi în birouri, în loc să iasă din clădire, deoarece nu şi-au imaginat că incendiul se va extinde atât de rapid.

Pompierii au reuşit să stingă incendiul abia după patru ore, fiind nevoiţi să spargă zidurile clădirii pentru a ajunge la etajele superioare.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel