Cel puțin 80 de morți în urma unui presupus raid jihadist în Nigeria

FOTO: Freepik @wirestock
FOTO: Freepik @wirestock

Oamenii au fost arși de vii în locuințele lor.

Un atac jihaidst din nord-estul Nigeriei a lăsat în urmă cel puțin 81 de morți, iar mai multe persoane sunt date dispărute, potrivit autorităților locale, notează AFP, scrie Agerpres.

Potrivit poliției statului Yobe, aproximativ 150 de presupuși membri ai grupării Boko Haram, înarmați cu arme de foc și grenade, au atacat satul Mafa pe motociclete duminică, în jurul orei 16.00.

”Credem că sunt represalii legate de uciderea a doi teroriști ai Boko Haram de către grupurile de autoapărare ale satului”, a declarat pentru AFP purtătorul de cuvânt al poliției, Abdulkarim Dungus.

Jihadiștii i-au acuzat de mai multe ori pe locuitorii din Mafa că ajută armata în operațiunile acesteia împotriva Boko Haram.

”Cel puțin 81 de persoane au fost ucise”, a declarat la rândul său Bulama Jalaluddeen, purtătorul de cuvânt al președintelui guvernului local din Tarmuwa, unde se află Mafa.

Atacatorii ”au dat foc caselor, care erau în mare parte locuințe cu acoperiș de paie, iar cei care se ascundeau înăuntru au fost arși de vii”, a indicat un agent administrativ al guvernului local din Tarmuwa, sub protecția anonimatului, după ce a vorbit cu un locuitor din Mafa care a reușit să scape din atac.

Potrivit lui Jalaluddeen, 34 de cadavre au fost îngropate în Babbangida, sediul guvernului local al teritoriului, iar alte peste 30 sunt încă la Mafa.

”Cincisprezece corpuri fuseseră deja îngropate de rudele lor când soldații au ajuns la Mafa pentru a evacua corpurile. Iar un număr necunoscut de victime din satele din apropiere care au fost prinse în atac au fost luate și îngropate de rudele lor înainte de sosirea soldaților”, a adăugat el.

Citește și: Tentativă de evadare în masă din cea mai mare închisoare din Congo. Peste 120 de persoane au fost ucise

Nu a fost raportat bilanțul final

Poliția nu a raportat deocamdată niciun bilanț. Dar estimează că Boko Haram a ucis ”numeroase persoane și a ars multe magazine și case” în timpul acestui atac, potrivit purtătorului său de cuvânt din statul Yobe.

Satele din statul Yobe, formate în principal din fermieri și păstori, sunt adesea jefuite sau extorcate de jihadiștii din Boko Haram și din facțiunea sa rivală, Stat Islamic în Africa de Vest (Iswap).

În ultimii ani, jihadiștii și-au intensificat atacurile în nordul țării împotriva fermierilor, tăietorilor de lemne, ciobanilor și chiar pescarilor, pe care îi acuză că informează armata și milițiile locale care se luptă cu ei.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel