Cele cinci persoane blocate într-o peșteră din Slovenia au fost salvate

FOTO: Freepik @wirestock
FOTO: Freepik @wirestock

Trei turiști și doi ghizi au fost evacuați din peștera din Slovenia unde au fost blocați din cauza ploilor torențiale.

Cele cinci persoane, trei membri ai unei familii și cei doi ghizi turistici, blocate într-o peșteră inundată din Slovenia au fost evacuate luni de salvatorii sloveni, transmite Reuters, scrie Agerpres. Potrivit sursei menționate, conducătorul misiunii de salvare a precizat că starea acestora este bună.


Maks Merela, şeful unităţii de salvare speologică, a declarat că cele cinci persoane au fost transportate cu barca prin unele secţiuni ale reţelei de lacuri subterane cu o lungime totală de 8,2 kilometri, iar prin altele au mers pe jos.

”Sunt acum într-un loc cald, toată lumea este bine, toţi sunt optimişti, iar misiunea de salvare a fost încheiată cu succes”, a declarat Merela pentru Reuters.

Grupul, care a inclus trei membri ai unei familii, precum şi doi ghizi turistici, s-a adăpostit într-un loc sigur, la circa doi kilometri distanţă de intrarea în peştera Krizna Jama din sud-vestul Sloveniei, care poate fi vizitată doar cu barca.

Nivelul ridicat al apei, imposibilă evacuarea celor cinci

În ultimele două zile, scafandrii au reuşit să ajungă la ei pentru a le duce mâncare, apă, medicamente şi un cort încălzit, însă nivelul ridicat al apei a făcut imposibilă evacuarea lor.

Merela a spus că aceasta a fost prima dată când au existat persoane rămase blocate în Krizna Jama, un lanţ de lacuri subterane cu apă de culoarea smaraldului, al patrulea cel mai mare ecosistem de peşteri din lume din punctul de vedere al biodiversităţii.

”Anul trecut a fost o situaţie dezastruoasă cu inundaţiile în Slovenia”, a spus Merela. ”Pământul nu a absorbit încă toată apa”, a adăugat el.

În august anul trecut, Slovenia a înregistrat cele mai grave inundaţii, soldate cu şase morţi şi case luate de ape.

Citește și: Inundațiile au făcut prăpăd în Africa de Sud. Echipele de salvare caută persoanele dispărute - VIDEO

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel