Cele două legume care scad cel mai mult tensiunea arterială

Sursa foto: https://www.freepik.com/, @freepik
Sursa foto: https://www.freepik.com/, @freepik

Consumul de fructe și legume este o alegere sigură pentru menținerea unui echilibru nutrițional sănătos, însă există două alimente „verzi” care pot combate eficient hipertensiunea, potrivit unui studiu recent.

Hipertensiunea este o boală tăcută care, în fiecare an, afectează foarte mulți oameni din întreagă lume, cu riscuri semnificative pentru sănătatea generală și, în special, pentru bolile cardiovasculare. Menținerea unor valori ridicate ale tensiunii arteriale crește probabilitatea apariției accidentelor vasculare cerebrale, a infarctului, insuficienței renale, problemelor oculare și a multor alte afecțiuni grave, care pot fi în mare măsură prevenite.

Este bine cunoscut faptul că alimentația influențează echilibrul sănătății, la fel cum este demonstrat științific că este esențial consumul de fructe și legume pentru organism. Dacă se știa deja că legume precum castraveții, anghinarea, usturoiul sau ceapa sunt excelente pentru controlul tensiunii arteriale, un nou studiu evidențiază două legume care sunt în mod special recomandate.

Cele două legume care combat hipertensiunea

Dintre toate legumele bogate în nutrienți, care au proprietăți benefice pentru controlul tensiunii arteriale, cruciferele se remarcă în mod special prin avantajele lor. Până acum, experții recomandau castraveții, bogați în potasiu, ceapa, apreciată pentru aportul său de antioxidanți, sau usturoiul, cunoscut pentru efectul său vasodilatator, în lupta împotriva hipertensiunii.

Un studiu recent realizat la Universitatea Edith Cowan din Australia a arătat că există alte legume de luat în considerare în acest context: atât broccoli, cât și conopida sunt aliați perfecți ai sănătății noastre cardiovasculare (dacă sunt consumate zilnic). De asemenea, un studiu publicat în revista BMC Medicine evidențiază proprietățile acestor legume în combaterea tensiunii arteriale ridicate.

În general, cruciferele, așa cum am menționat, dar în mod special conopida și broccoli, conțin, potrivit descoperirilor științifice, substanțe capabile să ne protejeze împotriva bolilor cardiometabolice, a anumitor tulburări neurologice, diabetului, accidentului vascular cerebral, infarctului și unor tipuri de cancer.

În cadrul cercetării recente, pacienții care au consumat în mod regulat conopidă și broccoli au reușit să își reducă tensiunea arterială după doar două săptămâni de consum.

2. Sursa foto... (cauliflower-broccoli-conopida_82034300.jpg)

Sursa foto: https://www.freepik.com/, @alexmanzanares

Conopida și broccoli, două legume consumate rar

Una dintre persoanele responsabile de realizarea studiului de la Universitatea Edith Cowan, Lauren Blekkenhorst, afirmă că, în ciuda beneficiilor lor nutriționale imense, legumele crucifere sunt cele mai puțin consumate în prezent.

În ciuda consumului lor modest, atât broccoli, cât și conopida conțin glucosinolați, compuși bioactivi esențiali pentru a ne proteja împotriva valorilor ridicate ale tensiunii arteriale. Aceste legume conțin, de asemenea, o cantitate mare de vitamina K, care ajută și ea la controlul tensiunii.

Consumul acestor două legume este asociat științific cu reducerea riscului de boală renală cronică, precum și a simptomelor derivate din hipertensiune, cum ar fi durerile de cap sau oboseala extremă.

Cercetarea concluzionează că este recomandat să consumăm zilnic produse vegetale, cum ar fi broccoli (bogat în fier, fosfor, potasiu, vitamina C, folat) și conopidă, pentru a reduce riscul de boli cardiovasculare, potrivit 20minutos.es

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Cele mai noi știri
Cele mai citite știri

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
NoMy - smt4.5.3
pixel