Cele mai bune 9 alimente pentru a vă menține hidratați

FOTO: Freepik
FOTO: Freepik

Iată care sunt cele mai potrivite fructe și legume care vă ajută să vă mențineți hidratați.

Hidratarea este importantă în orice perioadă a anului, însă în sezonul cald i se acordă o mai mare atenție, lucru firesc având în vedere că unul dintre rolurile apei din organism este acela de termoreglare.

Specialiștii recomandă un consum de lichide (apă, ceai neîndulcit, dar nu diuretic, lapte) în jur de 30-40 ml/ kg corp, însă există momente în care apă simplă pare că nu este de ajuns, mai ales în cazul celor care nu pot consuma apă pentru că nu are gust.

Astfel, pentru a ne menține nivelul de hidratare când temperaturile sunt foarte ridicate, putem să consumăm legume și fructe care au un conținut bogat de apă. În plus, pe lângă conținutul de apă, consumând vegetale veți putea avea și un aport important de vitamine, minerale și nutrienți. 

9 fructe și legume bune pentru hidratare

Castraveții

Cu un conținut de apă de aproximativ 95%, castraveții sunt printre cele mai hidratante alimente. Sunt, de asemenea, bogați în vitamine și fibre.

Tulpini de țelina

Conțin aproximativ 95% apă și este o sursă bună de fibre și vitamine.

Salata verde

 Cu un conținut de apă de aproximativ 95%, salata verde este foarte hidratantă și bogată în fibre.

Roșii

Aproximativ 94% apă, tomatele roșii sunt bogate în vitamine și antioxidanți.

Pepenele verde

Aproximativ 92% apă, pepenele verde este excelent pentru hidratare și conține, de asemenea, vitamine și antioxidanți. Mai mult decât atât, pepenele verde este bogat și în potasiu și magneziu, doi electroliți care sunt esențiali pentru funcția musculară și nervoasă.

Căpșunile

Aproximativ 91% apă, căpșunile sunt nu doar hidratante, ci și bogate în vitamine și antioxidanți.

Pepenele galben (cantalup)

Conține aproximativ 90% apă și oferă o doză bună de vitamine A și C, dar și vitamina D, care ajută la fixarea calciului.

Broccoli

Conține aproximativ 90% apă și oferă vitamine, fibre și antioxidanți.

Portocalele

Aproximativ 86% apă, portocalele sunt bogate în vitamina C și fibre.

Citește și: Alimentele permise și interzise pe caniculă. Medic: Trebuie să fim atenți la procesul de termoreglare

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Cele mai noi știri
Cele mai citite știri

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.5.3
pixel