Cele mai bune ceaiuri pentru deranjamentul stomacal. Scapi de probleme cu opt remedii naturale

Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto colaj: Pixabay și Pexels
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto colaj: Pixabay și Pexels

Dacă ai probleme cu stomacul, trebuie să știi că există câteva ceaiuri care îți pot fi de ajutor. Iată lista pe care ar trebui să o ai la îndemână...

Ceaiul de ghimbir

Studiile au arătat că rădăcina de ghimbir conține gingerol și shagaoli – compuși care accelerează contracțiile stomacale și rezolvă indigestia. Aceștia reduc de asemenea vărăsăturile și diareea.  Tăiați o bucată de 2,5 cm. de rădăcină de ghimbir, tocați-o mărunt și puneți-o la fiert cu o cană de apă timp de 10-20 de minute, scrie lataifas.ro. Strecurați și beți ceaiul cald. 

Ceaiul de mentă

Efectele calmante asupra intestinului se datorează conținutului de mentol, menton și limonen. Se poate administra sub formă de ceai sau bomboane mentolate. Se folosește o mână de frunze de mentă mărunțite la 1 cană cu apă clocotită. Se lasă la infuzat 10 minute, apoi se strecoară. Ceaiul de mentă poate fi îmbunătățit cu cardamom.

Ceaiul de fenicul

Semințele de fenicul induc relaxarea mușchilor digestivi și calmează inclusiv durerile menstruale. În plus, au efecte antibacteriene și scad riscul de infecții. Ceaiul de fenicul se cumpără de la magazinele naturiste și se prepară conform indicațiilor de pe prospect. 

Ceaiul de busuioc

Conținutul de eugenol îl face util în aciditatea gastrică excesivă, iar acidul linoleic îl recomandaă împotriva inflamațiilor. Preparați un ceai din 1-2 lingurițe de frunze uscate de busuioc și 1 cană cu apă clocotită. 

Ceaiul verde

Studiile au arătat că ceaiul verde are efect benefic și auspra stomacului. Reduce frecvența diareei, mai ales la bolnavii de cancer care urmează tratament agresive. Datorită proprietăților antiinflamatoare, contribuie la prevenirea ulcerelor și gastritelor. Ceaiul verde se prepară din frunzele plantei cu același nume. Se lasă la infuzat 3 minute, apoi se strecoară.

Ceaiul de mușețel

Mușețelul este o sursă bună de flavonoide. Acești antioxidanți reduc inflamația și implicit simptomele unui stomac deranjat. Ceaiul de mușețel relaxează musculatura aparatului digestiv și ameliorează gazele, greața și diareea.

Ceaiul de coada-șoricelului

Florile de coada-șoricelului sunt surse bune de taninuri, flavonoide, lactoni, polifenoli și rășini care scad cantitatea de acid din stomac. Reducerea acidității gastrice aduce cu sine ameliorarea indigestiei și a arsurilor stomacale. Beți un ceai preparat din 1-2 lingurițe de frunze sau flori și 1 cană de apă clocotită.

Ceaiul de lemn-dulce

Rădăcina de lemn-dulce este antiinflamatoare și antivirală. Conține acid glicirizic, un compus care calmează durerile stomacale și ameliorează indigestia, arsurile stomacale și ulcerele. Se folosește 1 linguriță de rădăcină mărunțită la 1 cană cu apă. Se fierbe 10 minute. Hipertensivii trebuie să consume această plantă doar la sfatul medicului.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Cele mai noi știri
Cele mai citite știri

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel