Ai încercat rețeta de chiftele marinate a lui chef Sorin Bontea? Este delicioasă! Iată cum se prepară...
Ingrediente
- carne tocată de porc
- pătrunjel
- ceapă
- usturoi
- mărar
- sare și piper
- ouă
- cimbru
- pâine
Sos
- usturoi
- suc de roșii
- foi de dafin
- boabe de piper
- zahăr
- oțet
Cum se prepară
Ceapa, usturoiul, pătrunjelul și mărarul se toacă mărunt. Într-un bol încăpător, adăugăm toate ingredientele pentru chiftele, inclusiv pâinea înmuiată în apă și stoarsă, scrie viva.ro. Se formează chiftelele cu ajutorul palmelor și se așează într-o tavă. Separat, se pune ulei la încins într-o tigaie. Fiecare chiftea se dă prin făină, apoi se pune la prăjit.
Între timp ne vom ocupa de sos. Usturoiul se pisează și se pune într-o tigaie, la călit. Se lasă pe foc timp de câteva minute, apoi se adaugă celelalte ingrediente și se amestecă bine. Când compoziția se îngroașă, se adaugă chiftelele deja prăjite. Se adaugă foile de dafin și se oprește focul.
Dacă vrei să încerci și ceva grecesc, poți prepara aceste chiftele de roșii:
Iată cum prepari delicioasele chiftele grecești de roșii, tomatokeftedes.
Ingrediente
800 g roșii
1 ceapă roșie, medie
2 ouă
125 g făină
100 g brânză grecească maturată (Kefalotyri) sau parmezan
1 linguriță sare
½ linguriță piper
2-3 crenguțe oregano proaspăt
2-3 crenguțe mentă proaspătă
ulei, pentru prăjit
Cum se prepară
Speli roșiile, le crestezi în cruce la capătul opus cotorului și le fierbi un minut în apă clocotită cu un praf de sare. Le transferi imediat într-un vas cu apă foarte rece și le lași deoparte câteva minute.
Cureți roşiile de coajă, apoi îndepărtezi cotorul și semințele și tai pulpa cubulețe. Transferi roșiile într-un castron adânc și adaugi ceapa roșie dată prin răzătoarea mare. Presari sarea și lași la infuzat 10 minute, după care scurgi zeama lăsată de roșii, scrie clickpoftabuna.ro.
Tai mărunt ierburile aromatice (poți folosi ambele ierburi sau doar una dintre ele, după preferință) și le adaugi în compoziția de chiftele. Condimentezi cu piper negru măcinat, adaugi brânza dată prin răzătoarea mică, ouăle bătute, făina și amesteci până când compoziția e omogenă. Aluatul nu trebuie să fie foarte tare, ci trebuie să curgă.
Încingi uleiul într-un vas antiaderent și torni, cu o lingură, din compoziția de chiftele. Le prăjești la foc mediu, pe ambele părți, până ce sunt rmenite și le scoți pe șervețele de hârtie, pentru a absorbi surplusul de grăsime. Le servești cu un sos tzatziki.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu