Probabil și tu adori gogoșile mici și rotunde, acoperite cu sirop. În Turcia, se numesc Lokma. Rețeta este simplă și absolut delicioasă.
Publicitate
Iată de ce ai nevoie pentru a le prepara chiar tu:
400 de grame de făină (3 căni)
2 grame de sare (o jumătate de linguriță)
10 grame de zahăr (1 lingură)
50 de grame de amidon (4 linguri)
40 de grame de lapte praf (2 linguri)
8 grame de praf de copt (1 lingură)
15 grame drojdie uscată (1 lingură)
40 ml ulei (3 linguri)
420 de ml apă (2 căni)
Pentru sirop ai nevoie de:
600 de grame de zahăr (3 căni)
300 ml de apă (1 cană și jumătate)
Suc de lămâie.
Cum se prepară:
Într-un castron mic, se toarnă puțină apă și se adaugă drojdia uscată și zahărul. Le lași să stea puțin.
Între timp, într-un castron mai mare adăugați făina, praful de copt, sarea, amidonul și laptele praf.
Amestecați și adăugați amestecul de drojdie.
Se amestecă bine, se adaugă ulei și se toarnă restul de apă.
Amestecați și acoperiți timp de 40 de minute.
Încingeți uleiul într-o tigaie, formați bilele de aluat și puneți-le la prăjit.
Siropul se prepară astfel:
Într-o oală se pune zahărul și se adaugă apă și zeama de lămâie, se fierbe timp de 20 de minute. Se pune apoi într-o sticlă de topping.
Când este gata, doar îl torni peste gogoși. Poftă bună!
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu