Sfârșitul de an de apropie, așa că doamnele pregătesc cele mai bune prăjituri de Revelion. Fie că este vorba de preferințele celor mici sau de dorințele celor mari, gospodinele se întrec în tot felul de bucate pentru a-i impresiona pe musafiri. Vă prezentăm câteva rețete inedite pentru un desert delicios.
După sărbătorile de Crăciun și bucatele alese, gospodinele se întrec în tot felul de rețete pentru masa de Revelion. Pe lângă preparatele tradiționale, nelipsit este și desertul. Acesta trebuie să fie pe placul musafirilor, așa că doamnele optează pentru prăjituri delicioase și ușor de făcut.
Pentru cele care își doresc să îi impresioneze pe cei de la masă, cea mai bună opțiune este prăjitura semilună cu nucă. Aceasta va fi apreciată cu siguranță de cei mari, dar mai ales de cei mici.
O altă prăjitură perfectă pentru Revelion este prăjitura cu cremă caramel, biscuiți și ciocolată. Pentru cei pretențioși, un desert spectaculos este prăjitura cu afine și cremă de ciocolată. Acestea sunt ușor de preparat, au un aspect deosebit, iar gustul va fi cu siguranță pe măsura așteptărilor.
Ingrediente
- 6 ouă
- 75 ml ulei
- 180 grame de făină
- 125 grame de zahăr
- sare
- o lingură de esență de vanilie
- 100 grame de nucă măcinată
- o lingură cu zahăr brun
Mod de preparare
După ce se încinge cuptorul, se pregătește o tavă în care se pune hârtie de copt. Se separă albușurile de gălbenușuri. După ce se adaugă sarea și esența de vanilie peste albușuri, se amestecă până se obține o compoziție omogenă și cu spumă, apoi se adaugă zahărul.
Gălbenușurile se amestecă cu uleiul până se omogenizează. Ulterior, se pun gălbenușurile peste albușuri și se amestecă împreună cu făina cernută. Compoziția obținută se pune în tavă, se uniformizează apoi se adaugă nuca măcinată amestecată cu o lingură de zahăr brun.
Se pune la cuptor timp de 30 de minute. După ce prăjitura este gata, se lasă la răcit apoi se taie în formă de semilună. La final, se poate turna zahăr pudră deasupra pentru un aspect deosebit.
Ingrediente pentru blat
- 4 ouă
- 115 grame de făină
- 50 grame de unt topit
- sare
- 70 grame de zahăr
- o linguriță de esență de vanilie
- 100 grame de afine
Ingrediente pentru crema de ciocolată
- 100 grame de ciocolată
- 50 de grame de zahăr
- 3 ouă
- 400 ml lapte
- 40 grame de făină
- sare
Mod de preparare
Într-un vas se pun ouăle împreună cu sarea și zahărul, apoi se amestecă până la omogenizare. Ulterior, se pune făina și untul topit, apoi afinele. Se toarnă compoziția în tavă și se pune la cuptor timp de 30 de minute.
Între timp, pregătim crema de ciocolată. După fierbere se lasă la răcit și se umple blatul scos de la cuptor. Acesta se taie în două, iar peste fiecare se adaugă crema de ciocolată. Se pune la frigider timp de 30 de minute, apoi se adaugă puțin zahăr pudră. Prăjitura se taie în diferite forme, după preferințe.
Gospodinele se întrec în bucate alese și vor să pregătească cele mai bune prăjituri de Revelion. După delicioasele prăjituri de Crăciun, doamnele vor să își impresioneze musafirii în noaptea dintre ani cu un desert spectaculos, scrie BZI.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu