Care sunt cele mai bune remedii pentru mahmureală?
Mahmureala este consecinţa deshidratării generate de consumul de alcool, dar şi a altor efecte ale alcoolului asupra sistemului digestiv, a rinichilor sau a ficatului. Consumul de alcool are efect diuretic asupra organismului şi de fiecare dată când mergi la toaletă elimini apă, dar şi o mulţime de substanţe minerale, fapt ce va cauza starea neplăcută specifică mahmurelii.
Ce trebuie să faci ca să scapi de durerile de cap și greață după petrecerea de Revelion?
Există câteva remedii pentru aceste simptome, dar trebuie să știi că o noapte întreagă de băut nu se poate șterge total în câteva zeci de minute sau ore.
Este foarte important să te hidratezi, fie cu sucuri naturale, fie cu multă apă din belșug, fie cu un ceai cald și să iei câteva vitamine.
De asemenea, trebuie să mănânci alimente ușoare la primele mese după distracție precum: pește, supe de pui, pui la grătar sau curcan la cuptor. Alimentele grase nu se împacă deloc bine cu alcoolul consumat o perioadă lungă. Este util să îți prepari un smoothie din: banana, fructe de pădure, mere și lapte vegetal.
Mai mult decât atât, dacă ai treabă în ziua de după petrecere, este bine să tragi un pui de somn după ce ți-ai făcut ritualul obișnuit de dimineață și ai mâncat ceva. Acest lucru îți va da un plus de energie și îi va da corpului tău un mic restart.
Dacă ești băutor de cafea, trebuie să știi că aceasta deshidratează și mai tare în cazul de față, așa că poți bea totuși o ceașcă, dar adaugă mai multe pahare de apă lângă ea. Nu uita să consumi fructe proaspete și poate și ceva dulce, dar care să nu conțină prea mult zahăr.
Specialiștii desigur că nu recomandă alcoolul în exces, ci consumat cu limită. Cu toții știm totuși că în special românii adoră să închine multe pahare în serile de sărbătoare, așa că regula este sărită în serile de Crăciun și mai ales de Revelion, potrivit playtech.ro
Apa – este cel mai bun remediu pentru mahmureală şi elementul de care corpul tău are cea mai mare nevoie după o noapte stropită de alcool.
Ceaiul Verde - energizant, hidratant şi cu un gust răcoritor, ceaiul verde este un remediu bun pentru mahmureală şi poate înlocui cu succes cafeaua.
Ceaiul de ghimbir şi de mentă - au un efect benefic asupra stomacului şi alungă greaţa, fiind nişte leacuri naturiste foarte eficace împotriva mahmurelii.
Apă de cocos - excelentă pentru hidratare, dar şi plină de vitamine, anitoxidanţi şi electroliţi, ea te va ajuta să ai parte de o zi mai uşoară după o petrecere până în zori.
Spanac - vitaminele conţinute şi efectul său răcoritor te va ajuta să treci mai uşor peste mahmureală. Banane - potasiul conţinut de aceste fructe exotice este de mare ajutor pentru organism după prea multe pahare.
Kiwi - te va ajuta şi el datorită conţinutului de vitamine, dar şi a efectului răcoritor şi al gustului acrişor, care îţi taie greaţa.
Ouă - un mic dejun clasic ce conţine nişte ochiuri este perfect pentru dimineaţa de după petrecere.
Roşii - antioxidanţii din roşii te vor ajuta să îţi revii mai uşor
Ciorba - acră şi răcoritoare, dar si cu o mulţime de substanţe nutritive de la legume şi zarzavaturi, ciorba este un leac renumit împotriva mahmurelii.
De cealaltă parte, nu sunt recomandate mâncărurile grase şi nici sucurile de citrice. Lămâia, un fruct adesea utilizat pentru a alunga greaţa, nu este deloc indicată, deoarece irită stomacul, potrivit adevarul.ro.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu