Diminețile de weekend sunt perfecte pentru a experimenta cu noi rețete de cafea, care să fie savurate în tihnă.
Cafeaua face deliciul oricărei dimineți, iar weekendul este ocazia perfectă pentru a experimenta cu noi sortimente sau moduri de a prepara cafeaua. Am pregătit trei rețete diferite de cafea, gata în doar câteva minute.
Apa se toarnă într-un ibric. Se adaugă cafeaua și zahărul în apă. Cafeaua grecească se prepară la foc mediu. Se amestecă încontinuu până ce cafeaua se dizolvă.Va dura câteva minute până ce cafeaua va începe să fiarbă. De îndată ce începe să fiarbă se oprește focul și se dă deoparte. Dacă veți continua fierberea veți pierde caimacul.
Se umple jumătate de ceașcă și apoi se umple cea de a doua ceașcă. Reveniți la prima ceașcă și umpleți-o cu restul de cafea. Această tehnică va asigura prezența caimacului în ambele cești. Lăsați 3-4 minute pentru ca zațul să se așeze. Cafeaua grecească se servește alături de un pahar cu apă în caz că zațul ajunge în gură.
Ingrediente
- 80 de grame de unt bio, fără adaos de sare
- 15 mililitri de ulei de cocos
- 500 de mililitri de cafea deja preparată
- sirop de agave sau zahăr, după gust, care se adaugă la final
Cum se prepară
Într-un blender, se adaugă cele trei ingrediente (untul bio, uleiul de cocos şi cafeaua) şi se mixează până când deasupra se formează un strat de spumă, ca în cazul unei cafele latte. Apoi, se toarnă băutură în cana preferată şi se îndulceşte după gust. Se serveşte caldă.
Ingrediente
1-2 cupe de îngheţată
espresso (50 ml/1 cupa)
Cum se prepară
Dacă aveţi un congelator ce îngheaţă tare, lăsăm cutia cu înghețată 5 minute la temperatura camerei. Pregătim cafeaua fierbinte. Punem 1 sau 2 cupe de îngheţată în boluri/păharele foarte mici (puţin adânci) şi turnăm cafeaua fierbinte peste îngheţată.
Pune cafeaua măcinată mare în vasul presei franceze, scrie cafeneauaiuliei.ro. Fierbe apa, iar după ce a fiert este important să aștepți cam un minut, pentru că abia atunci temperatura apei ajunge la nivelul ideal pentru french press (presa franceză). Toarnă apa peste cafea și amestecă. Este bine să nu folosești o lingură de metal, ce poate zgâria sticla. Pune capacul presei, dar nu împinge și lasă așa timp de 3-4 minute. După cele 4 minute, poți împinge ușor presa.
La ce să fii atent când cumperi o presă franceză
Iată câteva repere pe care le poți avea în alegerea presei franceze pentru prepararea cafelei:
- alegerea mărimii - Dacă vrei să prepari cafeaua pentru două persoane, cea mai potrivită presă este una mică, de 350-400 de ml. Dacă ai musafiri des și îți dorești să le prepari și lor cafeaua în acest mod, mai potrivită este o presă de un litru
- materialul din care este făcută presa - Există variante din sticlă sau din plastic.
- cum arată presa
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu