Dacă vrei să-ți întărești imunitatea, poți încerca trei variante de sucuri naturale care îți aduc o mulțime de beneficii. Iată cum trebuie să le prepari.
VARIANTA 1
Ingrediente (pentru 2 porții):
- spanac, aprox. 400 grame
- 2 mere uşor acrişoare
- 2 morcovi, potriviţi de mărime
- 1/2 rădăcină de ţelină mică
- 2 banane coapte bine
- o lingură cu seminţe de chia
Cum se prepară
Spanacul, merele, morcovii şi țelina se dau prin storcător. Separat, în cuva unui blender, adaugă bananele și semințele de chia. Toarnă peste, încetișor, sucul proaspăt stors și amestecă scurt, 3-5 secunde, scrie ivaz.ro. Opţional, mai poţi adăuga puţină apă. Se consumă proaspăt.
Vezi și: Cele mai bune ceaiuri pentru imunitate
VARIANTA 2
Ingrediente (pentru 2 porții):
- 3 mere uşor acrişoare
- 3 morcovi, potriviţi de mărime
- 1/2 rădăcină de ţelina, mică
- un mănunchi de frunze de ţelina: 5-10 tije
- rădăcină de ghimbir, aprox. 2 degete grosime
Cum se prepară
Toate ingredientele se spală, după caz se taie în bucăți potrivite și se trec prin storcător. Se consumă proaspăt.
Vezi și: Cum îți cureți ficatul de toxine în doar trei zile. Băutura pe care trebuie s-o consumi
VARIANTA 3
Ingrediente (pentru 2 porții):
- 3 mere
- 1/4 sfeclă roşie
- rădăcină de ghimbir, o bucăţică
- pulpa de la un fruct de avocado
- o lingură cu seminţe de chia
Cum se prepară
Merele, sfecla roşie şi ghimbirul se dau prin storcător. Separat, în cuva unui blender, adaugă pulpa fructului de avocado și semințele de chia. Toarnă peste, încetișor, sucul proaspăt stors și amestecă scurt, 3-5 secunde. Opţional, mai poți adăuga puţină apă. Se consuma proaspăt.
Vezi și: Ceaiuri pentru răceală și gripă. Remedii naturale eficiente
Mihaela Bilic recomandă întărirea sistemului imunitar pentru a ne proteja în sezonul rece, scrie romaniatv.net. O metodă bună și ieftină sunt vitaminele, susține specialistul.
”Sunt două tipuri de vitamine, unele care se dizolvă în grăsime (liposolubile): A, D și E. Sunt cele cu care corpul poate face depozite. Deci organismul are grijă de partea aceasta, deci nu trebuie să luăm suplimente prea multe pentru că există riscul de acumulare prea mare şi atunci mai rău stricăm decât beneficiem de prezenţa lor. Ele sunt antioxidante. Celelalte vitamine sunt hidrosolubile, se dizolvă în apă: grupul de vitamine B și vitamina C. B-urile se găsesc în toate alimentele, B-12 se găsesc doar în produsele de origine animală. Nu avem voie să fim vegetarieni, mai ales când e vorba de copii. În schimb, vitamina C se elimină rapid, în fructe și legume, la 48 de h după cules scade la jumătate. Așa că nu ar fi rău în această perioadă să luăm un strop de supliment pentru imunitate, asta înseamnă cam 1 gram pe zi măcar o lună”, a declarat Mihaela Bilic.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu