Cele mai bune trei băuturi de consumat înainte de culcare

FOTO: Freepik @pvproductions
FOTO: Freepik @pvproductions

Care sunt cele mai bune trei băuturi indicate înainte de ora de culcare.

Pentru o stare bună de sănătate avem nevoie, potrivit specialiștilor, de un somn de calitate, între 7 și 9 ore pe noapte. Însă agitația cu care ne confruntăm în viața de zi cu zi poate să ducă uneori la probleme legate de somn, care fie este prea puțin, fie este de slabă calitate. 

Cum și hidratarea este importantă pentru sănătate, este bine să acordăm o atenție deosebită cantității de lichide pe care le consumăm, în special seara, deoarece prea mult din orice băutură chiar înainte de a merge la culcare vă poate trezi din somn, deoarece nevoia de a urina vă va trezi.

Cele mai bune băuturi pe care le recomandă specialiștii să le consumați seara înainte de culcare

Apă

Potrivit Centers for Disease Control and Prevention (CDC), apa plată este cea mai sănătoasă și cea mai bună băutură pe care o puteți bea în orice moment al zilei, inclusiv înainte de culcare.

Are zero calorii și previne deshidratarea, o afecțiune care poate provoca o gândire încețoșată, vă face să fiți morocănoși și crește riscul de constipație și pietre la rinichi.

Ceai de mușețel

Deși pare un clișeu că ceaiul de mușețel este bun pentru a vă induce somnul, această băutură are merite foarte bune.  Cercetările au arătat că mușețelul este liniștitor și induce somnul. Unele studii au constatat că ceaiul de mușețel conduce la un somn mai bun.

”Are un efect liniștitor, de încălzire - doar știind că luați ceva care este mai mult legat de relaxare - care prin el însuși poate avea un efect pozitiv”, spune Dr. Avidan, citat de Every Day Health.

Suc de cireșe amare

Dana Hunnes, dietetician clinician internat la Ronald Reagan UCLA Medical Center și profesor adjunct asistent la Școala de Sănătate Publică Fielding de la UCLA, spune că sucul de cireșe amare are proprietăți de inducere a somnului.

”Cireșele amare sunt bogate în melatonină, hormonul care induce somnul și pe care îl creăm în mod natural. Zahărul care apare în mod natural în suc ar putea să vă facă să trebuiască să urinați mai mult - zahărul atrage adesea apă suplimentară pentru a o dilua în organism”, explică Dr. Hunnes, care adaugă că oamenii ar putea lua în considerare posibilitatea de a mânca fructul mai degrabă decât de a bea sucul.

Citește și: ”Efectul fistic” sau cum să scapi de dependența de ronțăit

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Cele mai noi știri
Cele mai citite știri

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel