Nimic nu se compară cu un peşte delicios la cuptor. Există câteva trucuri care te vor ajuta să pregăteşti un peşte delicios. Toţi marii bucătari ţin cont de ele.
Primul lucru pe care trebuie să-l faci este să cumperi un peşte proaspăt. Apoi, acesta trebuie să fie foarte bine curăţat. Înainte de a fi introdus în cuptor, este recomandat să îl uscați bine cu prosoape de hârtie.
În mod normal, peştele se găteşte la o temperatură de 180 de grade, timp de aproximativ 20 de minute.
Este important ca temperatura din interiorul cuptorului să nu fie foarte ridicată. În acest fel, peştele îşi va păstra mai bine aroma.
Peștele, întreg sau în bucăți, trebuie să aibă aceeași dimensiune. Astfel el va fi gătit la fel, uniform.
Dacă cuptorul dvs. are o funcție de abur, nu ezitaţi să o folosiţi. Peştele va fi mult mai suculent la interior şi crocant la exterior.
Tava trebuie unsă cu puțin ulei de măsline pentru a împiedica peștele să se lipească.
Ideal este să servim peştele cât e cald. Dacă se va răci nu va mai fi la fel de gustos.
Dacă urmați această serie de sfaturi, peștele tău copt va avea un succes total.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu