Nu lăsați o zgârietură să strice o piesă drăguță de mobilier din lemn. Zgârieturile superficiale și urmele superficiale pot fi reparate cu unele metode de bricolaj.
Potrivit unui articol publicat de Salutecobio, remediile la domiciliu funcționează cel mai bine doar dacă suprafața sau finisajul lemnului este zgâriat la suprafață. Dacă semnul zgârieturii pătrunde adânc în lemn, discutați cu un profesionist despre posibilele soluții.
Așadar, dacă zgârietura nu este adâncă, ștergeți zona afectată și curățați-o cu o cârpă din microfibră, apoi încercați unul dintre aceste remedii.
Oțet alb și ulei de măsline: se amestecă părți egale de oțet alb și ulei de măsline într-un castron mic. Utilizați o cârpă din microfibră și frecați amestecul pe suprafața zgâriată într-o mișcare circulară până când zgârieturile devin mai puțin vizibile.
Miez de nucă: uleiurile de nucă sunt perfecte pentru repararea lemnului deteriorat. Frecați zgârietura cu un miez de nucă folosind mișcări circulare. Se lasă să acționeze câteva minute pentru ca uleiul de nuca să ”închidă” lemnul deteriorat.
Unt de arahide: untul de arahide este un bun tratament de înfrumusețare pentru lemnul deteriorat. La fel ca în cazul folosirii miezului de nucă, se freacă partea zgâriată a lemnului cu puțin unt de arahide și se lasă să acționeze aproximativ o oră, apoi curățați și lustruiți.
Vaselina: și vaselina poate fi utilă pentru tratarea micilor zgârieturi ale mobilei. Spre deosebire de celelalte remedii enumerate de mai sus, vaselina trebuie lăsată să acționeze asupra imperfecțiunilor lemnului măcar o noapte. Aceasta are efect de umplere a lemnului zgâriat. Se curăță și se lustruiește cu o cârpă moale.
Lămâie și ulei de măsline: amestecați părți egale de suc de lămâie și ulei de măsline într-un vas mic. Înmuiați o cârpă moale, fără scame în amestec. Frecați cârpa peste zgârietură până când nu mai este vizibilă.
Pliculețe de ceai negru: preparați o cantitate mică și concentrată de ceai negru. Tamponează ceaiul pe zgârieturi cu un tampon de bumbac, apoi șterge rapid excesul cu un prosop de hârtie pentru a preveni pătarea lemnului din jurul zgârieturilor.
Iod: iodul, un medicament utilizat în mod obișnuit pentru tăieturi, poate ajuta la acoperirea zgârieturilor de pe mobilierul deschis la culoare. Înmuiați un tampon de bumbac sau de vată în iod și frecați zgârietura. Curățați excesul de iod cu o cârpă din microfibră.
Încearcă unul dintre aceste remedii pe mobilierul zgâriat, nu vei regreta!
Te poate interesa și:
Cum să curățați alama pentru a vă face obiectele mai frumoase? Citiți articolul nostru și veți descoperi cele mai eficiente remedii naturale și pentru curățarea casei, care vă vor ajuta să faceți alama să strălucească. Fără efort și fără a folosi chimicale!
Alama este unul dintre cele mai populare metale datorită culorii sale intense care amintește de cea a aurului. Cum să o cureți bine pentru a o face să strălucească? Iată sfaturile noastre!
Alama este un aliaj de cupru și zinc care este folosit în mobilier, la ferestre, la fabricarea instrumentelor muzicale și chiar în cele mai la modă bijuterii ale momentului!
Este foarte rezistent și robust, totuși agenții externi precum aerul sunt capabili să-l oxideze. Când alama se oxidează, aceasta devine acoperită cu o patină închisă la culoare care o privează de strălucirea sa extraordinară.
Va fi nevoie de puțină răbdare pentru a o curăța, dar cu aceste sfaturi rezultatele vor fi cu adevărat uimitoare și rapide.
Continuând să citești vei descoperi toate secretele și remediile cele mai îndrăgite de bunicile noastre pentru a curăța și lustrui toate componentele din acest metal din casa ta.
Iată o regulă care este întotdeauna valabilă atunci când vorbim despre alamă: nu folosiți niciodată vată de oțel, șmirghel sau perii dure la curățare pentru că riști să strici alama pentru totdeauna zgâriind-o.
Ceea ce ai nevoie pentru ca alama să strălucească din nou este o cârpă moale, mănuși pentru a nu vă păta degetele, bureți neabrazivi și bineînțeles puțină răbdare!
Potrivit AL Femminile, renumitul săpun de Marsilia. Cu siguranță cunoașteți acest săpun delicat și parfumat, și foarte activ, capabil să îndepărteze oxidarea din alamă. O poți face simplu prin scufundarea obiectelor din acest metal într-un lighean cu apă fierbinte cu câțiva fulgi de săpun de Marsilia înăuntru. Citește întregul articol AICI.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News