Vinetele pane sunt îndrăgite de adulți, dar și de cei mici, care, confundându-le cu un șnițel, cedează tentației de a le gusta.
Cei care țin la siluetă pot încerca aceasta rețetă foarte ușoară, rapidă și dietetică. În plus, oferă doar 100 de calorii pe porție!
Vinetele pane, preparate după această rețetă, vor fi crocante la exterior, moi la interior, perfecte ca și garnitură, dar ca și un singur fel de mâncare. În doar jumătate de oră veți pune pe masă un adevărat răsfăț.
Pentru această rețetă aveți nevoie de:
ulei de măsline extravirgin - 2 linguri,
pesmet - 80 grame,
apă - 50 ml,
vinete - 2 bucăți,
pătrunjel, sare și piper - după gust.
Preîncălziți cuptorul la 180 grade și tapetați tava de copt cu hârtie specială.
Spălați și uscați cu grijă vinetele, apoi tăiați-le felii subțiri, menținând o grosime uniformă de aproximativ 1 centimetru.
Ce putem face cu pâinea mucegăită: două metode care te ajută să economisești banii
Într-un castron mic amestecați apa și uleiul, apoi, cu ajutorul unei perii alimentare, ungeți o farfurie și puneți pe ea feliile de vinete. Periați-le pe ambele părți.
Se toacă pătrunjelul și se pune într-un bol. Se adaugă pesmetul, sarea și piperul. Amestecați bine. Acum înmuiați feliile de vinete în acest amestec, astfel ca să le acopere complet suprafața și le așezăm pe tava de copt, distanțate unele de altele.
Pipote și inimi de pui, înăbușite în sos de smântână și roșii: o cină bestial de bună și sățioasă
Dați vinetele la cuptor și gătiți-le, timp de 20 de minute, întorcându-le pentru a obține o rumenire uniformă. Scoate-ți vinetele din cuptor, lăsați-le să se răcească puțin înainte de a le servi. Sunt minunate! Poftă bună!
Ouăle marinate sunt o gustare neobișnuită și simplă. Se prepara ușor din cele mai simple produse și nu lasă pe nimeni indiferent.
Vei fi surprins cât de delicioase sunt. Pentru a pregăti ouă marinate, trebuie doar să fierbeți ouăle în marinadă. Puteți folosi atât ouă de găină, cât și ouă de prepeliță. Ouăle marinate sunt foarte sățioase.
Pentru rețeta clasică de marinată, veți avea nevoie de:
200 ml - sos de soia
200 ml - apă
2-3 căței de usturoi
1 lingură de miere.
Ouăle fierte tari trebuie decojite și puse într-o cratiță mică. Adăugați marinată de soia în ouă și fierbeți totul împreună timp de 10-15 minute. Dacă ouăle nu sunt complet acoperite cu lichid, trebuie să le întoarceți din când în când. Dacă apa fierbe repede și sosul începe sa se caramelizeze, mai adăugați apă.
Salată din varză și roșii, o soluție miraculoasă când nu știi ce să gătești
Când ouăle sunt gata, trebuie transferate cu grijă într-un borcan cu capac etanș. Deasupra lor se toarnă și marinada în care au fost gătite.
Peste o zi și jumătate la frigider, ouăle vor fi marinate. Se păstrează la frigider până la o săptămână în borcanul, umplut cu marinadă.
Uneori, gospodinele nu decojesc complet coaja, înainte de a le pune în marinadă, ci doar o crapă: în acest fel ouăle ies cu modele frumoase. Poftă bună!
Cum să pregătiți, rapid și ușor, acasă o maioneză delicioasă.
Maioneza gata preparată din magazin este o soluție simplă, dar nu cea mai sănătoasă. Acesta conține uleiuri vegetale rafinate, care nu sunt absorbite de organism și contribuie la apariția plăcilor de colesterol. În plus, numeroși conservanți și arome, care se găsesc în maioneza cumpărată din magazin, pot dăuna sănătății.
Un ingredient secret face clătitele incredibil de delicioase și pufoase: iată ce folosesc bucătarii
Pentru a evita astfel de consecințe și a nu renunța la sosul preferat, vă sugerăm să pregătiți maioneza acasă, ără ingrediente dăunătoare. În plus, este foarte simplu și rapid.
Ingrediente pentru 1 bol de maioneză:
1 ou mare;
1 lingură muștar de Dijon;
1 lingură oțet de vin roșu sau alb
1/4 linguriță de sare;
250 ml ulei vegetal cu gust neutru;
1 linguriță suc de lămâie proaspăt stors.
Spargeți oul într-un castron adânc și mixați-l 20 de secunde. Apoi adăugați muștarul, oțetul și sarea. Mixați încă 20-30 de secunde.
Paste cu cașcaval în sos de iaurt: o rețetă uimitoare, care va fi pe placul copiilor
Începeți să turnați încet uleiul, pornind din nou mixerul. Bateți până când sosul devine gros. Adăugați sarea și sucul de lămâie. Mixați încă 1-2 minute. Maioneza de casă este gata. Poftă bună!
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu