Grecia Antică are unele dintre cele mai ciudate obiceiuri.
Publicitate
Grecia Antică a adus un aport uriaș în istoria omenirii, iar în prezent, în lumea modernă, există influențte lăsate de grecii antici peste tot în artă, limbaj, arhitectură, literatură, filosofie și în obiceiuri.
Conform obiceiurilor grecești, infidelitatea a fost o infracțiune pedepsită. Astfel, atât pentru bărbații, cât și pentru femeile care au fost acuzați și găsiți vinovați de infidelitate, una dintre pedepsele aplicate acestora a fost aceea de a introduce o rădăcină de ghimbir decojită în zonele intime, lucru care a provocat o senzație de arsură intolerabilă și durere în părțile intime ale celor necredincioși, potrivit greekreporter.com
În mitologia greacă, Hades avea un feribot pe nume Charon, pe care trebuia să-l plătești pentru a te putea transporta la cealaltă parte a râului Acheron. Dacă nu puteai plăti, atunci trebuia să mergi de-a lungul malului râului timp de o sută de ani.
De aceea, grecii antici au îngropat trupul morților cu o monedă sub limbă pentru ca atunci când ajung la râu, să poată să-l plătească Charon și să treacă râul.
În mitologia greacă, zeița discordiei, Eris, supărată că nu a fost invitată la nunta lui Peleus și Thetis, a aruncat un măr de aur cu inscripția „către cel mai frumos” pentru a provoca o perturbare. Trei zeițe au revendicat mărul: Hera, Atena și Afrodita.
Parisul din Troia a fost numit pentru a-l alege pe cel norocos, acordând mărul Afroditei, iar discordia a început. Aceasta a provocat războiul troian.
De atunci mărul a fost simbolul Afroditei. Astfel, vechii greci au început să arunce mere pretendenților lor ca semn al iubirii. Prinderea mărului era un mod de a demonstra iubirea reciprocă.
În Grecia Antică, sportivii mergeau goi la gimnaziu și fugeau pe distanțe lungi fără haine. Dar aceasta nu este cea mai ciudată parte, pentru că se dovedește că la sfârșitul rutinelor, sportivii își vindeau transpirația.
Era obișnuit ca grecii antici să cumpere sudoarea emisă de corpurile goale ale sportivilor, deoarece se credea că ameliorează durerile musculare și durerile de cap.
Un alt obicei printre grecii antici erau ritualurile religioase. Sacrificiile însemnau solidaritatea și comuniunea dintre umanitate și divinitate, dar a demonstrat și diferența dintre lumea naturală și lumea divină. Jertfa, sau jertfa, era inima ritualului, adică centrul sau cea mai importantă parte a întregului proces de obiceiurile Greciei Antice.
Jertfele puteau fi oferite individual sau în comunitate și li se permitea să fie făcute în diferite locuri sau în temple sacre. În sanctuare cei care au sacrificat ceva erau preoții, dar ar putea fi și tatăl familiei sau o altă persoană care era expertă în aceste practici.
Animalele sacrificate ar putea fi capre, miei, porci sau găini, aceasta din urmă fiind cea mai modestă ofrandă sau un bou, care era cel mai prestigios.
Mulți ani grecii antici au sacrificat mii de animale pentru favoarea și binecuvântarea zeilor.
Pentru grecii antici, numirea cuiva „Erostratus” era un obicei interzis.
Erostrat a fost un cioban grec care a dat foc și a distrus templul lui Artemis din Efes, considerat acum una dintre cele șapte minuni ale lumii antice. Când mărturisirea sa a fost extrasă sub tortură, acest bărbat a spus că singura sa intenție era să obțină faima.
La aflarea intențiilor lui Erostrat, i s-a interzis, cu durerea morții, să menționeze numele său sau să înregistreze generațiile viitoare cu acel nume.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu